Index Vakbarát Hírportál

2011 óta először nem jöhet össze az álomdöntő

2022. március 29., kedd 08:18

Összekerült a címvédő Telekom Veszprém és a bajnok Pick Szeged a férfi kézilabda Magyar Kupa elődöntőjében – számolt be róla az MTI.

Az M4 Sport Kézilabda Magazin című műsorában megtartott hétfői sorsoláson elhangzott, hogy a másik ágon a Fejér-B.Á.L Veszprém és a Budakalász KZRT csapatai találkoznak.

Legutóbb 2011-ben fordult elő, hogy nem a Telekom Veszprém és a Pick Szeged játszotta a kupadöntőt, akkor a veszprémiek ellenfele a PLER KC volt, a szegediek a legjobb négy közé sem kerültek be.

A négyes döntőre április 23–24-én kerül sor a győri Audi Arénában.

Rupp István, a magyar szövetség versenyigazgatója az adásban elmondta, hogy a Magyar Kupában csak az első és a második helyezés ér nemzetközi kupaindulási jogot.

Április 24-én, vasárnap nemcsak a férfi Magyar Kupa bronzmérkőzése és döntője lesz a győri Audi Arénában, hanem 14.45-től a Magyarország-Szlovákia női világbajnoki selejtező is.

FÉRFI KÉZILABDA
MAGYAR KUPA, NÉGYES DÖNTŐ (április 23–24.)
ELŐDÖNTŐ
Telekom Veszprém–Pick Szeged
Fejér-B.Á.L Veszprém–Budakalász

VASÁRNAP
Magyarország–Szlovákia női vb-selejtező 14.45
férfi MK-bronzmérkőzés 17.15
férfi MK-döntő 20.00

(Borítókép: A veszprémi Omar Yahia (j) és a szegedi Borut Mackovsek (b) a férfi kézilabda NB I 8. fordulójában játszott Telekom Veszprém Pick Szeged mérkőzésen a Veszprém Arénában 2021. november 14-én. Fotó: Vasvári Tamás / MTI)

Rovatok