Index Vakbarát Hírportál

Hiába a 46 barcelonai gól, ez sem ért győzelmet

2022. március 29., kedd 13:10

Nem mindennapi eredményre hívta fel a figyelmet a Marca, a hétvégén ugyanis a Barcelona B kézilabdacsapatának a 46 szerzett gól is kevésnek bizonyult.

Az együttes a másodosztályban a CB UBU San Pablos Burgost fogadta, és bár remekül hajrázott, ez sem ért pontot, a vendégek ugyanis 47-szer voltak eredményesek.

A második félidő első tizenegy percében 16–9-es rohanást bemutató látogató az utolsó 110 másodpercben majdnem kiengedte a kezéből a győzelmet, a 18 és 21 év közötti játékosokból álló házigazda ugyanis négy gólt is ledolgozott a hátrányából.

Közepes vagy annál jobb hatékonysággal a számok az egekbe szökhetnek. A topkategóriás meccseken ez a trend, egyre dinamikusabbak a meccsek, egyre rövidebb labdabirtoklásokkal. Ez a kézilabda közeli jövője, sőt jelene is

– vélekedett a Barcelona trénere, Ferrán Porres.

Ez a 93 gól amúgy megdöntötte a nemzeti csúcsot, amelyet az élvonalból a Barcelona 1994–1995-ös idényben elért 48–43-as sikere jelentette még – az Octavio volt a szenvedő fél.

A spanyol lap kiemeli, hogy ebben az idényben a Veszprém a BL-ben két 79 gólos meccset is játszott (Párizsban 40–39-re verte a PSG-t, otthon pedig 47–32-re a bukaresti Dinamót), ami a legkiemelkedőbb termés az elitsorozatban.

(Illusztráció: Kisbenedek Attila / AFP)

Rovatok