Index Vakbarát Hírportál

A Telekom Veszprém kiütötte a kis testvért a Magyar Kupa döntőjében

2022. április 24., vasárnap 21:23

A papírformának megfelelően a rekordgyőztes Telekom Veszprém nyerte meg a férfikézilabda-Magyar Kupát, mivel a döntőben a mind a tíz lövését értékesítő Andreas Nilsson vezérletével 42–19-re kiütötte városi riválisát, a Fejér–B.Á.L. Veszprémet.

Éles József együttesének megbántása nélkül a kupa sorsa valójában már a szombati elődöntővel eldőlt, hiszen a bajnok Pick Szeged 30–27-es legyőzésével a legnagyobb riválisát kipipálta a tornán a Telekom Veszprém. 

A budakalásziakat búcsúztató veszprémi fiatalok lelkesen vetették magukat a küzdelembe, és az első tíz percben kifejezetten szorosan alakult a meccs (8–6).

Akkor azonban rendezte védekezését a rekordgyőztes, és sorra szerezte a könnyű gólokat, miközben a rivális támadójátéka teljesen megakadt, a 22. percben már héttel vezetett a favorit (13–6).

Először a 25. percben Petar Nenadics góljával volt meg a két számjegyű differencia (17–7), Andreas Nilsson ötször is betalált az első játékrészben, amely 23–10-zel zárult.

A fordulásra már csak az volt kérdés, meddig pörög maximális fordulatszámon a leendő győztes, és hogy a „kis testvér” cseréi hogyan tudnak beszállni a „nagyok” ellen. Éles 27–10-nél gyorsan időt kért a félidő elején, játékra bátorítva övéit, ezt követően kisebb felzárkózás következett, és egészen a 48. percig kellett arra várni, hogy visszaálljon a 17 gólos differencia (34–17).

Nilsson ebben az időszakban elképesztően aktív volt, négy perc alatt ötször is betalált, közte egy egész pályással – eddigre 10/10-es mutatóval állt (37–18)!

A vége 42–19 lett, a Telekom Veszprém ezzel már 29. alkalommal hódította el a trófeát, az örökranglista második helyén álló Honvéd, Szeged kettősnek hét-hét elsősége van.

A bronzmeccsen ugyancsak papírforma eredmény született, a Pick Szeged a kilencgólos Bogdan Radivojevics vezérletével 28–20-ra legyőzte a Budakalászt.

FÉRFIKÉZILABDA-MAGYAR KUPA

DÖNTŐ

Telekom Veszprém – Fejér–B.Á.L. Veszprém 42–19 (23–10)

BRONZMÉRKŐZÉS

Pick Szeged–Budakalász 28–20 (14–12)

(Borítókép: Andreas Nilsson mind a tíz lövéséből gólt szerzett a kupadöntőben – MTI / EPA / Friedemann Vogel, archív)

Rovatok