Index Vakbarát Hírportál

Egy lépésre a főcsoportdöntőtől a Miami Heat és a Phoenix Suns

2022. május 11., szerda 09:33

Az előző két idény nagydöntőjének vesztese, a Phoenix Suns és a Miami Heat is egy győzelemre került a továbbjutástól az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában.

Mindkét gárda rendkívül magabiztos győzelmet aratott otthon, az alapszakaszgyőztes Phoenix a Dallas Maverickset verte 110–80-ra, főként Devin Booker 28 pontjával. A meccs a harmadik negyedben dőlt el, amikor a vendégek 12 labdát eladtak, és hat perc alatt csak négy pontot hoztak össze. A mezőnyből csupán 38 százalékkal célzó texasiak legjobbja ezúttal is a szlovén Luka Doncic lett 28 ponttal.

Az előző két meccsén vesztes Suns – amely sorozatban 32-edszer töltötte meg 17 071 férőhelyes csarnokát – csütörtökön lezárhatja a párharcot Dallasban.

A keleti első Miami a Philadelphia 76erst győzte le 120–85-re, 3–2-re alakítva ezzel az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcát. A rájátszásban odahaza még veretlen floridaiaknál heten is elérték a 10 pontot, míg a Sixers kezdőötöséből senki sem volt már a parketten az utolsó 8 percben. A csata csütörtökön folytatódik Philadelphiában.

Véget ért az idény a Golden State Warriors ellen 1–3-ra álló Memphis Grizzlies legjobbja, Ja Morant számára. Az All Star-gálán is szerepelt, 22 éves játékos a párharc harmadik meccsén szenvedett térdsérülést.

NBA, RÁJÁTSZÁS

FŐCSOPORTDÖNTŐ

KELET

Miami Heat–Philadelphia 76ers 120–85

Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3–2 a Miami javára.

NYUGAT

Phoenix Suns–Dallas Mavericks 110–80

A párharc állása: 3–2 a Phoenix javára

(MTI)

(Borítókép: Christian Petersen/Getty Images)

Rovatok