Index Vakbarát Hírportál

Az idény végén távozik a szegedi kézilabda aranykovácsa

2022. november 9., szerda 10:49

A férfi kézilabda NB I-ben címvédő Pick-Szeged a hivatalos honlapján jelentette be, hogy az idény végén távozik a kispadról Juan Carlos Pastor vezetőedző.

A tréner 2013-ban érkezett a Tisza-parti együtteshez azzal a céllal, hogy megszakítsák a Veszprém honi egyeduralkodását.

Az elmúlt években többször is siker koronázta erőfeszítéseiket, hiszen 2018-ban, 2021-ben és 2022-ben is a Szeged ülhetett fel a trónra, miközben a legnagyobb rivális csak egy 2019-es aranyat mutathat fel az elmúlt öt évből (2020-ban a koronavírus-járvány miatt nem hirdettek bajnokot.

A keddi egyeztetés után a klubunk, Juan Carlos Pastor vezetőedző, valamint Marko Krivokapics másodedző abban állapodott meg, hogy az edzőpáros az idény végéig irányítja a Pick-Szeged férfi kézilabdacsapatát, szerződésük 2023. június 30-ával közös megegyezéssel megszűnik. A hatvanegy éves klubunk legsikeresebb edzőpárosát alkották ők, és még alkotják a szezon befejezéséig. Három bajnoki cím, egy Magyar Kupa-siker és egy EHF-kupa-diadal eddig a mérlegük. Reményeink szerint ez az eredménysor ebben a szezonban még gyarapodhat tovább, hiszen hosszú még ez a szezon. Fantasztikus győzelmeket, bajnoki címeket, kupasikereket éltünk át közösen, amelyekre mindig is büszkék leszünk, mert a szegedi kézilabda történelmének legszebb sikereit értük el velük közösen. Az nem is lehet kérdés, hogy a következő személy, aki felkerül a Pick Arénában a Legendák falára, az Juan Carlos Pastor lesz

– nyilatkozta a Pick Szeged elnöke, dr. Szűcs Ernő Péter.

A távozó spanyol tréner köszönetet mondott, hogy kilenc évvel ezelőtt esélyt kapott a klubnál, egyelőre viszont még nem a búcsúval foglalkozik.

Nagy köszönet jár először is azért, hogy 2013-ban leülhettem ennek a csodálatos klubnak a kispadjára. Szép időszak van mögöttünk, sikerek, győzelmek, amelyekre mindenki nagyon büszke. De még nincs itt a búcsú ideje, rengeteg feladatunk van, hiszen az idényből sok-sok meccs hátravan. Nem adtunk alább semmiből, minden fronton szeretnénk minél jobban és eredményesebben szerepelni. Csak előre tekintünk, dolgozunk, edzünk azért, hogy ez a szezon is emlékezetes maradjon

– idézi Juan Carlos Pastor vezetőedzőt a klubhonlap.

A címvédő ebben az idényben nyolc bajnokijából hetet nyert meg, a Veszprém elleni rangadón viszont idegenben 31–26-ra kikapott, így hibátlan riválisa vezeti az NB I-et.

A Bajnokok Ligájában sokkal rosszabb a helyzet, hiszen ott hat forduló alatt csak egy siker jött össze, és csak az Elverumot előzi meg a B jelű nyolcasból.

(Borítókép: MTI/Kovács Anikó)

Rovatok