Index Vakbarát Hírportál

Hamarosan bemutatkozhat a magyar válogatott sztárja a PSG-ben

2023. január 10., kedd 15:02

Nagyon várja már, hogy újra játszhasson Máthé Dominik, a Paris Saint-Germain magyar válogatott térdsérülést szenvedő kézilabdázója, aki csaknem egyéves rehabilitáció után, február elején léphet ismét pályára.

A rehabilitációval már végeztem, edzek rendesen, volt futóedzésem, rendes kézilabdaedzésem, igaz, még nem a felnőttcsapattal, mert nekik háromhetes szünetük volt

– nyilatkozott a közmédiának a jobbátlövő, hozzátéve: a következő fél évben az a legfontosabb, hogy minden rendben legyen a térdével, és ne sérüljön meg újra.

Máthé még a norvég Elverum játékosaként, tavaly február 17-én sérült meg, majd egy héttel később műtötték a térdét Oslóban. A PSG-hez a nyáron került át, és mint mondta, annak ellenére sikerült beilleszkednie, hogy rehabilitációja miatt más programja volt, mint a többieknek.

Nem azt mondom, hogy beszélek franciául, de ha beszélnek hozzám, mindent megértek, tudok válaszolni

– tette hozzá.

Máthé azt mondta: amikor kiment Skandináviába, azt hitte, annál nincs feljebb, de Párizsba kerülve olyan dolgokat tapasztalt, amikről nem is feltételezte, hogy léteznek. Példaként említette a fizioterapeutával elvégzett számtalan különböző feladatot és azt, hogy sok gyakorlatot észak-amerikai ligákból vettek át a saját tudásukkal összegyúrva.

Meglepődtem, hogy mennyi mindent tudnak a kézilabdáról

– árulta el.

A szerdán kezdődő, lengyel–svéd közös rendezésű világbajnokságról azt mondta, bízik benne, hogy a magyar válogatott az első két hely valamelyikén jut tovább a csoportjából. Szerinte „a portugálok és a dél-koreaiak foghatók”, illetve hozzátette: 

Izlandról ne beszéljünk, de ellenük is bármi lehet.

A remélt középdöntős szereplésről az a véleménye, hogy az otthon játszó svédek elleni mérkőzés „necces lesz”, de a két másik, átlagos csapattal szemben jobbak az esélyek, és meglehet a második-harmadik hely.

Az olimpiai kvalifikáció a cél, talán még a kilencedik-tizedik hely is elég lesz

– tette hozzá.

„Két nagy álmom volt, amikor elkezdtem kézilabdázni: Párizsban és olimpián játszani. Ha utóbbi összejönne, hazai pályán játszhatnék itt jövőre, már csak ezért is nagyon szurkolok a csapatnak” – folytatta.

(MTI)

(Borítókép: Máthé Dominik a 2022-es kézilabda-Európa-bajnokságon, Budapesten. Fotó: Kolektiff Images / Getty Images) 

Rovatok