Index Vakbarát Hírportál

Elkerülte egymást a Fradi és a Győr a női kézilabda BL elődöntőjében

2023. május 9., kedd 18:25

Kedd kora este kisorsolták a női Bajnokok Ligája Final4 elődöntőinek párosításait. A sorozat budapesti végjátéka történelmi lesz, ebben a lebonyolítási rendszerben ugyanis először fordul majd elő, hogy egy nemzet két csapattal képviselteti magát: a Győr mellett ugyanis a Ferencváros is bejutott a négyes döntőbe. Elek Gábor és Ambros Martín alakulata elkerülte egymást, így akár magyar házi döntőt is rendezhetnek majd június elején az MVM Dome-ban.

A magyar csapatok mellett a címvédő norvég Vipers Kristiansand, valamint a dán Esbjerg várta a keddi sorsolást.

A négy együttest egy-egy játékos képviselte az eseményen, a Fraditól Emily Bölk, az ETO-tól Sandra Toft személyesen volt jelen a Sport TV stúdiójában, míg az online térben a dánoktól az évekig a győrieket erősítő Nora Mörk, a sorozatban harmadik győzelmére hajtó norvégoktól pedig Jamina Roberts csatlakozott.

Elsőként a Győr neve került elő, másodikként a Ferencvárosé, így biztossá vált, hogy a két magyar gárda elkerüli egymást az elődöntőben. A Rába-partiak végül a Viperst, míg az FTC az Esbjerget kapta.

Az elődöntő párosítása:

Győri Audi ETO KC – Vipers Kristiansand

FTC Rail Cargo Hungaria – Team Esbjerg

A sorsoláson résztvevő, későbbi főszereplők így kommentálták az elődöntőket.

Emily Bölk (FTC): „Már az óriási meglepetés és élmény a számunkra, hogy eljutottunk a négyes döntőbe, így az esélytelenek nyugalmával készülhetünk. Nekünk csak élvezni kell a játékot, de természetesen kellően felkészülnünk majd az Esbjergből. A dán csapatok általában rendkívül sokat futnak, magas játékosaik vannak, így kemény fizikai csatára számítok, de ha kellően nyugodtak tudunk maradni, akkor a Fradi-szurkolókkal a hátunk mögött készen állunk az újabb csodára!”

Nora Mörk (Eisberg): „Nagyon jó meccsre és telt házra számítok, nagyszerű hangulat lesz majd az arénában. Rendkívül kellemetlen ellenfél a Ferencváros, ha elkapja a fonalat, bárkit képes megverni, így alaposan fel kell készülnünk belőle. Az előkészületek a legfontosabbak, szoros meccsre számítok, de remélem, hogy mi jutunk majd a fináléba.”

Sandra Toft (Győr): „Nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen a kétszeres címvédő norvég csapat óriási játékerőt képvisel. Arra a kérdésre Ambros Martín tudna válaszolni, hogy mire lesz szükség a győzelemhez, az viszont biztos, hogy mindenkinek a legjobb fizikai és egészségi állapotban kell majd megérkeznie Budapestre és a végsőkig kell küzdenünk majd!”

Jamina Roberts (Vipers): „A Bajnokok Ligája mostani szakaszában már csak jó csapatok vannak, nem kaphattunk könnyű ellenfelet. Nagyszerű együttes a Győr, óriási tapasztalattal, amely évek óta remek teljesítményt nyújt. Kiváló játékosok alkotják a keretét, nehéz dolgunk lesz, de a végső győzelemhez mindenkit le kell győznünk, így csak saját magunkra és a céljainkra koncentrálunk.”

Melyik csapat nyeri meg a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjét?

 • 7067
  Győri Audi ETO KC
 • 4670
  FTC-Rail Cargo Hungaria
 • 2490
  Vipers
 • 403
  Esbjerg

Az elődöntőkre június 3-án, szombaton kerül sor, míg a bronzmeccset és a finálét június 4-én, vasárnap rendezik majd a budapesti MVM Dome-ban.

Cikkünket hamarosan nyilatkozatokkal frissítjük.

Rovatok