Index Vakbarát Hírportál

Kifosztották a DVSC játékosait Rómában

2023. június 15., csütörtök 17:47

Fényes nappal feltörték és kifosztották a DVSC SCHAEFFLER kézilabdásainak kisbuszát Rómában – számoltak be a kézilabdacsapat oldalán.

Azt írták, hogy a csapat négy játékosa nyaralni indult a dél-olaszországi Amalfiban, közben megálltak egy rövid római városnézésre is. A kisbuszt a belváros közelében parkolták le,

mikorra azonban visszaértek, a járművet feltörték.

A tolvajok a jobb első ablaknál levő ablakot törték be, a vezetőülés felőli ajtóról pedig lefeszítették a kilincset és elvitték a lányok minden csomagját. Az ellopott bőröndökben ruhák, műszaki cikkek, iratok és készpénz volt, a kár több millió forintra rúg.

A játékosok egyetlen szerencséje az, hogy előzőleg kötöttek biztosítást, így a károkat a biztosító várhatóan megtéríti. A kézilabdások a helyi rendőrségen jelentették az esetet, de az olasz rendőrök állítólag nem voltak túl segítőkészek, nem akarták befogadni a feljelentést. Végül kétnapos procedúra után egy helyi ügyvéd segítségével tettek feljelentést ismeretlen tettes ellen.

A gépjárművet időközben sikerült megjavíttatni, de a játékosok úgy döntöttek, hogy a mindezek után nem folytatják útjukat, elindultak hazafelé – írták a csapat oldalán.

Rovatok