Index Vakbarát Hírportál

A Barcelonáé lett a BL-bronz Kölnben

2023. június 18., vasárnap 18:25

A címvédő Barcelona ezúttal bronzéremmel távozhat a férfikézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjéből, miután a vasárnapi első mérkőzésen a vártnál simábban, 37­–31-re legyőzte a PSG-t.

A Máthé Dominikkal felálló párizsiak 6–6-ig tartották a lépést, utána viszont viszonylag korán bajba kerültek: a Barca ellenállhatatlan támadójátékkal 14­–6-ra meglépett, miközben a PSG képtelen volt fogást találni a kapuban parádézó Pérez de Vargason. A franciák az első játékrész második felére felfogást váltottak, a szombati elődöntőben több időt pályán töltő játékosok egyre nagyobb szerepet kaptak, de így sem sikerült a felzárkózás. Szünetben kilenc góllal vezetett a kétszeres címvédő (22–13).

Szünet után úgy indult újra a meccs, ahogyan a találkozó eleje festett: potyogtak a gólok. Csakhogy a Barca előnye csak nem akart jelentős olvadásnak indulni. Többnyire nyolc és tíz gól között billegett a katalán fór. Az utolsó tíz percre fordulva volt még egy jobb periódusa a PSG-nek, a csapat egy háromgólos sorozattal vissza is kapaszkodott mínusz ötre, de innen nem volt tovább. A nagy feltámadás elmaradt, a Barcelona hat találattal nyert, és két aranyérem után ezúttal egy bronzzal távozik a kölni finálé helyszínéről (37–31).

A döntőben – az előzetes várakozásokra rácáfolva – a német Magdeburg találkozik a lengyel Kielcével.

KÉZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, NÉGYES DÖNTŐ
Bronzmeccs
Barcelona (spanyol)–Paris Saint-Germain (francia) 37­–31
(22–13)

Rovatok