Index Vakbarát Hírportál

A Debrecen is megkapta a szabadkártyát, öt magyar csapat indulhat a BL-ben

2023. június 20., kedd 14:27

A férfiaknál a Szeged, a nőknél pedig a legutóbb döntős Ferencváros, illetve a Debrecen is szabadkártyát kapott a kézilabda Bajnokok Ligája következő idényében, vagyis összesen öt magyar csapat szerepel majd a csoportkörben.

Az európai szövetség kedden a honlapján hozta nyilvánosságra döntését. A két magyar bajnokcsapat, a férfiaknál a Telekom Veszprém, a nőknél pedig a Győri Audi ETO KC automatikusan helyet kapott a főtáblán. Ugyanezt elmondhatja magáról Máthé Dominik együttese, a francia bajnok Paris Saint-Germain, illetve a nőknél a német bajnok Bietigheim (Szikora Melinda, Faluvégi Dorottya) és a montenegrói Buducnost Podgorica (Háfra Noémi) is.

A férfiaknál Fazekas Gergő csapata, a Lengyel Kupa-győztes Orlen Wisla Plock megkapta a rajtengedélyt, Bartók Donát együttese, a svájci bajnok Kadetten Schaffhausen, valamint Rosta Miklós csapata, a román bajnok Dinamo Bucuresti viszont nem lehet ott a mezőnyben. A nőknél a Korsós Dorinát foglalkoztató román Rapid Bucuresti is szabadkártyát kapott.

A csoportkör sorsolására egy hét múlva kerül sor, mindkét nem esetében két nyolccsapatos csoportot alakítanak majd ki.

A női BL szeptember 9-én rajtol, a mérkőzéseket szombaton és vasárnap játsszák, a négyes döntőt június 1-2-án rendezik Budapesten. A férfi BL-ben szeptember 13-án kezdődik az új idény, a meccseket szerdán és csütörtökön rendezik, a négyes döntőre pedig június 8-9-én kerül sor Kölnben.

A szabadkártyát nem kapott csapatok az Európa-ligában szerepelhetnek majd ősztől.

A Bajnokok Ligája mezőnye:

Rovatok