Index Vakbarát Hírportál

„Ha nem futok el, meghalok” – állítja a Szeged korábbi játékosának felesége

2023. szeptember 26., kedd 14:36 | aznap frissítve

Ahogy már beszámoltunk róla: felesége bántalmazásáért és fegyvertartásért őrizetbe vették Denis Bunticot, a Szeged korábbi olimpiai bronzérmes és kétszeres világbajnoki ezüstérmes horvát kézilabdázóját. Azonban már szabadon is engedték, csupán távoltartási végzést hoztak párja védelmére.

Klara Buntic a horvát Dnevnik Nova TV-nek nyilatkozott az erőszakról:

Évek óta szenvedek tőle, de még soha nem volt ilyen mértékű a bántalmazás. Zúzódások voltak a szemem alatt, ha nem sikerült volna megszöknöm, lehet, végez velem. Részeg volt, ahogy tudtam, szaladtam a házból. Megvert, és amikor megfordult, valószínűleg valami tárgyat keresett, hogy végezzen velem, gyorsan elszaladtam. Ha nem futok el, meghalok. Felhívtam egy barátomat, elmondtam neki, mi történt, és azonnal hívtam a rendőrséget is. Lövést és sikolyt hallottam, azt hittem, megölte a gyerekünket.

A Buntic család a bosnyák Ljubuski városában élt, ahol a bíróság úgy döntött, hogy kiengedik a korábbi 124-szeres válogatott jobbátlövőt, és a távoltartási végzés értelmében 100 méternél nem mehet közelebb a feleségéhez. Érdekesség, hogy a 40 éves BL–győztes kézilabdázó édesanyja ezen a bíróságon dolgozik, ezért is érthetetlen Klara számára, hogyan kerülhetett hozzájuk az ügy:

„Nem világos számomra, hogyan lehetett ahhoz a bírósághoz fordulni, ahol az édesanyja is dolgozik. Nem értem a bíróság döntését. Ez trauma számomra, nem tudom, mit tegyek. Azt akarom, hogy az emberek tudják, mi történik velem, eleget hallgattam. A kilenc hónapos gyermekem előtt bántott, a baba sokkos állapotban van”

A sportoló őrizetbevételét követően a rendőrség házkutatást tartott, ahol nagy számban találtak fegyvereket és lőszereket – ezt a feleség is megerősítette az interjúban. Továbbá elmondta azt is, hogy a férje gyakran fogyaszt alkoholt és kábítószert: „Imádom, ha józan, de ha iszik, vagy ha kábítószer hatása alatt áll, szörnyeteggé válik” – tette hozzá.

A kézilabdázó felesége azóta a szüleinél tartózkodik, viszont fél, hogy férje kiengedése után újra bánthatja őt. 

Elmondta, látleletet készíttetett a sérüléseiről, és azt mondták neki, hogy Denis Buntic legalább fél évig őrizetben lesz, azonban 12 órával a támadás után már szabadlábon volt.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok