Index Vakbarát Hírportál

Váratlan, hatalmas verést kapott a Szeged a Bajnokok Ligájában

2023. október 13., péntek 09:17

A Szeged 37–24-re kikapott a norvég Kolstad HB vendégeként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, csütörtökön.

A norvég válogatott játékstílusát idéző rohanós kézilabdával és erős, pontos lövésekkel kezdett a Kolstad, amely rendre kihasználta ellenfele hibáit és 73-ra ellépett. Torbjörn Bergerud remekül védett, a szegediek norvég kapusát, Emil Kheri Imsgardot viszont le kellett cserélni, mert egyszer sem tudott hárítani. A játék képe Kárpáti Krisztián vezetőedző időkérése után sem változott, sőt a meccs harmadánál már tíz találat volt a különbség (188). Minden rossz szegedi lövést vagy labdaeladást lerohanással és gyors góllal büntetett a házigazda, amely 7–0-s sorozatot produkált, a szünetben pedig már 24–11-es előnyben volt.

Az első félidőben a skandinávok öt, a vendégek viszont 14 lövést rontottak.

A második felvonás három szegedi góllal kezdődött, majd a norvégoknál Sander Sagosen piros lapot kapott. A különbség mindezek ellenére nem csökkent tíz találat alá, ezért a vendégek a kapusuk lecserélésével létszámfölényes támadójátékkal próbálkoztak. A norvég bajnoki címvédő egy 5–0-s sorozattal tovább növelte a különbséget, és végül a vártnál is könnyebben nyert. A magyar csapatra rá sem lehetett ismerni ahhoz képest, hogy két héttel ezelőtt magabiztosan legyőzte a dán Aalborgot.

Sigvaldi Björn Gudjonsson és Ulstad Lyse Simen nyolc-nyolc, Magnus Röd hét góllal, Torbjörn Bergerud 19 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Bodó Richárd, Matej Gaber és Imanol Garciandía öt-öt alkalommal talált be, Emil Kheri Imsgardnak hét, Mikler Rolandnak három védése volt.

Az egy győzelemmel és három vereséggel álló szegediek egy hét múlva a lengyel bajnok Kielce otthonában lépnek pályára. A három sikerrel és egy vereséggel rendelkező Veszprém ugyanazon a napon Fazekas Gergő együttesét, a lengyel Orlen Wisla Plockot fogadja.

szerdán játszották:

Rovatok