Index Vakbarát Hírportál

Bejött a légiósélet, hosszabbított klubjával a válogatott magyar kézis

2023. december 1., péntek 13:49

Faluvégi Dorottya nyáron hagyta el a Győri Audi ETO KC együttesét, hogy Németországban légióskodjon, most pedig két évvel, 2026 nyaráig meghosszabbította szerződését a német női kézilabda-bajnokságban címvédő, kupagyőztes Bietigheimnél.

A Bajnokok Ligájában is érdekelt klub pénteki közleménye alapján a 25 éves, 30-szoros válogatott, junior világbajnok jobbszélső – aki korábban szerepelt Győrben és a Ferencvárosban is – nagyon rövid idő alatt beilleszkedett, elmondása szerint rendkívül jól érzi magát, és nagyon várja a további két évet a gárdával.

A bietigheimi együttes a következő nyáron az onnan 10 kilométerre fekvő Ludwigsburgba teszi át székhelyét.

Faluvégi Dorottya kihagyja a 2023-as világbajnokságot, amelyről a novemberi kerethirdetésnél Golovin Vlagyimir mester említést is tett:

„Sajnos Janurik Kinga sérülése nem jött rendbe, nem lehet ott a vb-n, és Faluvégi Dorottya is megsérült – mondta el Golovin Vlagyimir. – Rossz hír, hogy Faluvégi Dorottya sem tarthat velünk, a térdének állapota kluborvosa és dr. Lohner Balázs keretorvos szerint sem terhelhető olyan módon, hogy sérülésveszély nélkül játsszon a világbajnokságon. Mindenkinek az a vágya, hogy ott lehessünk az olimpiai selejtezőn, majd a párizsi olimpián.”

A klub másik magyar játékosa, a kapus Szikora Melinda jelenleg október 29-i súlyos térdsérülése és műtétje után lábadozik.

Rovatok