Index Vakbarát Hírportál

A magyar válogatott játékosa személyes okok miatt kihagyja az Európa-bajnokságot

2023. december 28., csütörtök 13:34 | aznap frissítve

Chema Rodríguez szövetségi kapitány kihirdette az Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott szűkített, húszfős keretét.

A magyar szövetség honlapjának csütörtöki beszámolója szerint Rodriguez Alvarez Pedro személyes okok miatt nem tudott csatlakozni a kerethez, így nem vesz részt a kontinensviadalon.

A nemzeti együttes december 12-én javarészt a Magyarországon szereplő játékosokkal kezdte meg a közös munkát Telkiben, ahol karácsony után már a szűkített kerettel, de a külföldön játszókkal együtt folytatja a felkészülést.

Az Eb-re húsz játékos nevezhető, akik közül mérkőzésenként 16 szerepelhet. A szűkített és a korábban leadott 35 fős keret között két-két játékos cseréje lehetséges az Európa-bajnokság csoportkörében, a középdöntőben és a döntő hétvégén.

A magyar válogatott jövő pénteken Tatabányán a csehekkel játszik felkészülési mérkőzést, az Eb-t Németországban rendezik január 10. és 28. között. A magyarok sorrendben Montenegró, Szerbia és Izland csapatával találkoznak Münchenben, a csoportból az első kettő jut a középdöntőbe.

A magyar férfiválogatott kerete

Felkészülési mérkőzés:

A magyar válogatott csoportmérkőzései:

Rovatok