Index Vakbarát Hírportál

A Veszprém csapatkapitánya sajtóhírek szerint felbontja szerződését

2024. január 12., péntek 12:44

A svéd Aftonbladet szerint felbontja 2025-ig szóló szerződését a Telekom Veszprémmel Andreas Nilsson, az együttes oszlopos tagja. A lap úgy tudja, hogy a 33 éves kézilabdázó hazatér Svédországba, méghozzá az élvonalbeli bajnokság kilencedik helyén álló Önnereds HK-hoz, amelynél 2+1 évre kötelezi el magát.

A Bajnokok Ligája-győztes beálló 2014-ben érkezett a Bundesligában érdekelt és akkor címvédő Hamburgtól, a bakonyiaknál pedig az elmúlt tíz évben meghatározó játékosnak számított. Rasmus Lauge búcsúzását követően nyáron még a csapatkapitányi karszalagot is megkapta.

Nilsson távozásával kapcsolatban nem először merülnek fel pletykák, és azt maga a játékos sem titkolta soha, hogy egyszer szeretne hazatérni, a honi bajnokságban szerepelni, de pontos dátumot nem említett a beálló.

Az érintett svéd csapat egyelőre nem kommentálta az átigazolással kapcsolatos híreket.

Nilsson hat magyar bajnoki címet, hét Magyar Kupa-trófeát és öt SEHA Liga-elsőséget ünnepelhetett a Veszprémmel, illetve 2015-ben és 2016-ban BL-döntőt játszhatott a magyar csapattal.

A svéd nemzeti alakulatnak 2010 és 2021 között alapembere volt, azonban összetűzésbe került Glenn Solberg szövetségi kapitánnyal, aki ezután nem tartott igényt a beállóra. Nilsson így kimaradt a 2021-es vb-ezüstérmes, valamint a 2022-ben a részben budapesti Európa-bajnokságon aranyérmes csapatból. A közelmúltban viszont visszatért a válogatottba, és jelenleg is tagja a németországi kontinensviadalon szereplő svéd keretnek. Csapata a Bosznia-Hercegovina elleni 29–20-as győzelemmel kezdte meg szereplését a németországi Eb-n az E csoportban.

(Borítókép: Kovács Anikó/MTI)

Rovatok