Index Vakbarát Hírportál

A magyarok szövetségi kapitánya: „Ezekkel a srácokkal bárhova eljuthatunk”

2024. január 15., hétfő 09:27

A magyar férfi kézilabda-válogatott bejutott a középdöntőbe az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon, mivel 28–27-re legyőzte Szerbiát a csoportkör második fordulójában, vasárnap Münchenben.

A magyarok pénteken 26–24-re nyertek Montenegró ellen, kedden 20.30-tól pedig Izlanddal játszanak. A csoportok első két helyezettje jut tovább a középdöntőbe. A magyar együttes már biztosan találkozik a házigazda németekkel, valamint a horvátokkal a kölni csoportban.

 Hoztuk azt, amit előzetesen terveztünk, a játékosok nagyon jó munkát végeztek

– nyilatkozta az M4 Sportnak Chema Rodríguez, a magyarok szövetségi kapitánya. Hozzátette, a két csapat közötti különbség is kiütközött, annak is köszönhetően, hogy minden magyar játékos teljes szívvel küzdött. Elmondta, hogy mindkét csapat jól teljesített, a saját válogatottja nagyszerűen védekezett az egész meccsen.

Ez a győzelem nagyon fontos számunkra, büszke vagyok a srácokra, megérdemlik ezt a győzelmet. Ők voltak a főszereplők, mi adjuk a támogatást, a hátteret, de nekik kell megvalósítani a mi elképzeléseinket. Ilyen játékosokkal pedig jó dolgunk van nekünk, edzőknek.Mindig a következő meccsre koncentrálunk, nekünk ebben van az erőnk. Ezekkel a srácokkal bárhova eljuthatunk, és ha továbbra is így tudunk dolgozni, akkor akármi megtörténhet szögezte le.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa, Bánhidi Bence elmondta, hogy sokkal nagyon koncentrációval dolgoztak, ugyanis a továbbjutás volt a tét.

Ez az a mérkőzés volt, ahol mindenki 200 százalékon ment. Az első meccs után mind támadásban, mind védekezésben sokat javultunk, tudtuk, hogy teljes koncentráció kell ma a szerbek ellen, hiszen mind úgy készültünk, hogy ez a meccs olyan, mintha döntőt játszanánk, miután a csoportból való továbbjutás múlt rajta. Játék szempontjából meglehetősen színes a repertoárunk, és még van a tarsolyban, amit a későbbiekre tartogat az edzői stáb. Ezekben a játékelemekben mi mind bízunk, emiatt tudjuk ilyen sikeresen alkalmazni őket a pályán

 tette hozzá a Pick Szeged beállója.

A nyolc év után visszatért kapus, Bartucz László elmondta, hogy teljesen tudatosan védte a szerbek lövéseit.

Annyi minden kavarog a fejemben. Sok dolog történt az elmúlt nyolc évben, amióta utoljára itt lehetettem a válogatottnál, a mai nap visszaadott mindent ebből. A srácok fantasztikus munkát végeztek védekezésben, én a videók alapján készültem, ezeknek köszönhetően, remélem, nem csak ösztönösen, hanem tudatossággal sikerült ilyen teljesítményt nyújtanom ma. Ennek ellenére persze nem ülünk a babérjainkon, szeretnénk mindenben fejlődni” – mondta a Tatabánya hálóőre, aki a 39. percben pályára lépett és gyakorlatilag azonnal eldöntötte a találkozót fontos védéseivel.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, C csoport:
Magyarország–Szerbia 28–27 (14–13)
Izland–Montenegró 31–30 (17–15)
Az állás: 1. (és továbbjutott) MAGYARORSZÁG 4 pont, 2. Izland 3, 3. Szerbia 1, 4. Montenegró 0

Rovatok