Index Vakbarát Hírportál

Kikapott a Fradi a címvédőtől a női kézi BL-ben, jövő héten fontos meccs vár a zöld-fehérekre

2024. február 10., szombat 18:10

Az előző kiírásban döntős Ferencváros hazai pályán 35–27-re kikapott a címvédő Vipers Kristiansandtól szombaton a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13., utolsó előtti fordulójában.

A két együttes szeptemberi, kristiansandi találkozóján 37–26-ra diadalmaskodó Vipers azzal a tudattal látogatott Érdre, hogy már biztosította helyét a rájátszás első fordulójában – melynek tétje a negyeddöntőbe jutás lesz –, ugyanakkor nem volt mindegy számára, hogy hányadik helyen zár.

A kisebb sérüléssel bajlódó, korábban a Vipersszel BL-t nyerő Tomori Zsuzsanna nélkül felálló házigazda együttesnek a biztos továbbjutáshoz egy pontra volt szüksége a hátralevő két mérkőzésén.

Jól kezdett a magas iramot diktáló Ferencváros, 4–4 után egy háromgólos sorozattal el tudott lépni a zöld-fehér alakulat (7–4), amely többször is támadhatott a négytalálatos különbségért, de nem sikerült élnie a lehetőséggel.

Ezt követően viszont hullámvölgybe került, támadásban pontatlanabbá vált Allan Heine vezetőedző együttesének játéka, így Anna Vjahirjeva vezérletével a vendégek fordítani tudtak (8–10).

Kapusteljesítményben is a Vipers állt jobban ebben a periódusban, ferencvárosi részről egyedül Klujber Katrin jelentett valós veszélyt támadásban, emiatt négygólosra hízott a norvég gárda előnye (10–14), amely a szünetre is megmaradt (13–17).

Janurik Kinga fontos védésekkel kezdte a második játékrészt, de az elmúlt három kiírásban diadalmaskodó Vipers – amelynek Hlavaty Tamás a trénere – több könnyed, gyors találattal ötre növelte a különbséget (15–20).

A sportág legendás alakja, Katrine Lunde is sorra hozta a hárításokat a vendégek kapujában, így három találatnál közelebb nem tudott zárkózni az FTC. Sőt, hét perccel a dudaszó előtt kialakult az addigi legnagyobb, hatgólos különbség (23–29).

A hajrában még tovább nőtt az előny a Vipersnél, amely végül magabiztosan kerekedett felül. A mérkőzés legeredményesebbjeként Klujber tíz gólt lőtt, a meccs embere, Vjahirjeva kilenc találattal járult hozzá a Vipers sikeréhez.

Janurik tíz, a túloldalon Lunde 15 védéssel zárt. A másik kora délutáni találkozón a Rapid Bucuresti 24–21-re nyert a pont nélkül sereghajtó Zaglebie Lubin vendégeként. Korsós Dorina hatszor volt eredményes a román együttesben.

A Ferencváros egy hét múlva a zárófordulóban a Metz vendégeként harcolhatja ki a továbbjutást, írja az MTI.

Női kézilabda, Bajnokok Ligája, csoportkör, 13. forduló:

B csoport:

A csoport:

Rovatok