Index Vakbarát Hírportál

Bánhidi Bencének egy beteljesült álmot és elégtételt is jelentene az olimpia

2024. március 1., péntek 19:18

A magyar férfi kézilabda-válogatottat már csak egy, az utolsó lépés választja el attól, hogy tizenkét év után ismét olimpián vegyen részt – ám ezért még pokolian meg kell dolgozniuk Bánhidi Bencééknek. A Pick Szeged csapatkapitányával és a nemzeti csapat beállósával a héten ültünk le beszélgetni. A tatabányai selejtezőtorna apropóján pedig érintettük az elmúlt évek kihívásait és kudarcait, fizikai és magánéleti problémáit.

Kanosszajárással ért fel Bánhidi Bence előző másfél-két éve, noha az elkövetett bűn legfeljebb annyi volt, hogy túl gyorsan és túl sokat akart fejlődni.

Derékproblémák, porckorongsérv és a fájdalomcsillapítók mellékhatásaként jelentkező tompaság. Az ellenfelek mellett ezekkel is küzdött a Pick Szeged és a magyar válogatott beállósa. 

A játékos ma már százszázalékosnak érzi magát, és mint meséli, talán azért is kellett kiállnia ennyi kínt, hogy még jobban tudja értékelni a kézilabdázást, no meg azt az esélyt, hogy tagja lehet a tizenkét év után ismét az olimpiai részvétel kapujában álló válogatottnak.

A Sportcast vele készült epizódjában elmesélte:

Az Index Sportcast elérhető az Apple Podcasten és Spotifyon is, a korábbi adásokat ide kattintva hallgathatja vissza.

A március 14–17. között Tatabányán sorra kerülő olimpiai selejtezőtorna előtt Mikler Roland és Rodríguez Álvarez Pedro is visszatér a magyar férfi kézilabda-válogatott keretébe.

Az olimpiai selejtező menetrendje

Március 14., csütörtök:

Március 16., szombat:

Március 17., vasárnap:

(Borítókép: Bánhidi Bence 2024. február 27-én. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok