Index Vakbarát Hírportál

Nemzetközi sztárcsapathoz igazol a magyar válogatott fiatal tehetsége

2024. március 7., csütörtök 17:41

Nyártól a négyszeres Bajnokok Ligája-győztes német Kiel együttesében folytatja pályafutását Imre Bence, a FTC-Green Collect válogatott kézilabdázója.

A Ferencváros hivatalos honlapja csütörtökön a hazai férfi kézilabdasport elmúlt éveinek legnagyobb horderejű átigazolását jelentette be. Imre Bence – akinek édesanyja a zöld-fehérek legendás játékosa, az olimpiai ezüstérmes Kökény Beatrix, édesapja pedig a szintén ötkarikás ezüstérmes vívó, Imre Géza – 2013 szeptembere óta szerepel a Ferencvárosban.

Az utánpótlásban végigjárta a ranglétrát, az NB I-ben 2019 tavaszán mutatkozott be, azóta több mint 300 gólt szerzett a felnőttcsapatban. Imre részese volt az elmúlt évek sikereinek, annak, hogy Ferencváros férficsapata kilépett a nemzetközi porondra, és ott kiemelkedő eredményeket ért el, illetve Európa-liga nyolcaddöntőt játszhatott.

A jobbszélső tavaly nyáron junior-világbajnoki ezüstérmet nyert, a felnőtt nemzeti csapatban első világversenyén, januárban a németországi Európa-bajnokságon az ötödik helyezett gárda egyik legjobbja volt.

Rovatok