Index Vakbarát Hírportál

Jól kezdett a Szeged Párizsban, mégis kikapott a PSG-től a kézilabda-BL-ben

2024. március 7., csütörtök 06:16

A Szeged 37–33-ra kikapott a Paris Saint-Germain otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában.

A vendégek keretéből Bánhidi Bence betegség, Szita Zoltán bokasérülés miatt maradt ki, kezdte összefoglalójában a Magyar Távirati Iroda. Mindkét csapat jó néhány hibával kezdte a meccset, de a Szeged rendezte előbb a sorait, 6–3-ra ellépett, ekkor – a nyolcadik percben – a PSG időt kért.

Bár a vendégek előnye a 21. percben már négy találat volt, nem játszottak igazán jól. A párizsiak egy 6–1-es sorozattal fordítottak és a meglepően gyenge színvonalú első félidő végén 15–14-re vezettek.

A csereként beállt kapus, Jannick Green remekül védett a franciáknál, erre alapozva csapata 4–1-es sorozatot produkált a második felvonás elején. Kárpáti Krisztián vezetőedző időkérése után sem változott a játék képe, a szegedieknél csak Imanol Garciandía és Miguel Martins teljesített kiemelkedően.

Egyre nagyobb volt a különbség a két csapat teljesítménye között, és ez az eredményen is meglátszott (27–20). A 49. percben nyolc gól volt a szegediek hátránya, és bár ezt öt perc alatt megfelezték, a találkozó utolsó negyede már jobban hasonlított egy gálamérkőzésre vagy egy edzőmeccsre, mint egy BL-csatára.

Mikler Roland hat, Nagy Martin három védéssel, Imanol Garciandía és Miguel Martins nyolc-nyolc góllal zárt. A hazaiaknál Kamil Syprzak tíz alkalommal talált a hálóba, Jannick Green hat, Andreas Palicka két védéssel járult hozzá a sikerhez.

A két csapat 11. alkalommal találkozott egymással a nemzetközi porondon, egy döntetlen és három szegedi siker mellett hetedszer nyert a PSG. A szegediek hat győzelemmel, egy döntetlennel és hét vereséggel zárták a csoportkört.

Amennyiben a Veszprém csütörtökön hazai pályán nem győzi le a címvédő német SC Magdeburgot, a két magyar csapat az előző szezonhoz hasonlóan ismét egymással találkozik a BL rájátszásának első fordulójában, a negyeddöntőbe jutásért.

Kézilabda

Csoportkör, 14. (utolsó) forduló, A csoport:

A csoport végeredménye:

  1. THW Kiel (német) 22 pont
  2. Aalborg HB (dán) 19
  3. Paris Saint-Germain 17
  4. Industria Kielce (lengyel) 16
  5. PPD Zagreb (horvát) 14
  6. Szeged 13
  7. Kolstad HB (norvég) 11
  8. Eurofarm Peliszter (északmacedón) 0

Az első két helyezett a negyeddöntőbe, a 3–6. helyezettek a rájátszás első fordulójába jutottak.

Csütörtökön játsszák, B csoport:

Rovatok