Index Vakbarát Hírportál

Látni kell az olimpiai kijutást ünneplő magyar kézikapitány öltözői beszédét

2024. március 18., hétfő 14:14

Vasárnap este a magyar férfi kézilabda-válogatott 30–27-re legyőzte Portugáliát, ezzel kijutott a párizsi olimpiára. A lefújás után Chema Rodríguez emlékezetes beszédet tartott a magyar öltözőben.

A rendező Franciaország, valamint a már korábban kvótához jutott válogatottak (Dánia, Japán, Argentína, Svédország és Egyiptom) mellett Magyarország, Norvégia, Spanyolország, Szlovénia, Horvátország és Németország jutott ki a párizsi olimpiára a kvalifikációs tornákról.

Edzőként minden bizonnyal ez pályafutásom legnagyszerűbb sikere, talán a Benficával aratott Európa-liga-győzelemmel együtt. Akkor egy hihetetlen döntőt nyertünk meg a Magdeburg ellen, az maga volt a csoda, de úgy gondolom, ezen a mögöttünk hagyott vasárnapon is csodát tettünk

– fogalmazott az Indexnek a magyar szövetségi kapitány, Chema Rodríguez, aki mosolyogva hozzátette, a szokásos győzelem utáni ötperces ünneplés helyett most ötórás bulit engedélyez a csapatnak.

A sikert követően más főszereplőket is megszólaltattunk a tatabányai kézicsarnok öltözőfolyosóján, akik eksztázisban ünnepeltek a szurkolókkal együtt.

És akkor most jöjjön a kézikapitány felejthetetlen öltözői beszéde:

És egy másik videó is készült az öltözői ünneplésről:

Az már eldőlt, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott biztosan nem játszik Németországgal az olimpia csoportkörében, mert azonos sorsolási kalapban szerepel vele.

A kalapokat nyilvánosságra hozó nemzetközi szövetség honlapja szerint a két hatos csoport sorsolását április 16-án tartják Párizsban.

A férfi kézilabdatorna sorsolási kalapjai:

  1. Dánia, Spanyolország
  2. Horvátország, Norvégia
  3. Magyarország, Németország
  4. Szlovénia, Franciaország
  5. Svédország, Egyiptom
  6. Argentína, Japán

A párizsi olimpia férfi kézilabdatornáját július 25. és augusztus 11. között tartják. A csoportok első négy-négy helyezettje jut tovább.

Rovatok