Index Vakbarát Hírportál

Újabb játékos csatlakozik az olimpiai selejtezőre készülő magyar válogatotthoz

2024. április 5., péntek 16:17

A női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Golovin Vlagyimir utólagos meghívót küldött az orrsérüléssel bajlódó Albek Annának, aki komoly orvosi vizsgálatok után térhet vissza az edzésmunkába.

Mint arról beszámoltunk, a női kézilabda-válogatott jövő héten olimpiai selejtezőtornán harcolhatja ki a részvételt a párizsi ötkarikás játékokon, a debreceni mérkőzésekre Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány pedig 18 fős keretet hirdetett. 

Albek Anna, a Mosonmagyaróvár jobbátlövője előzetesen nem került be a válogatott keretébe orrsérülése miatt, de Golovin utólagos meghívót küldött számára, így csatlakozhat a nemzeti csapathoz. A Mosonmagyaróvár hivatalos közleményben jelentette be, hogy Albek csatlakozik a válogatotthoz. Teljes felépülése ugyan hat hetet vesz igénybe, de a szövetségi kapitány így is számít a játékosra. 

Albek a fizioterápiás protokollt betartva, kizárólag komoly orvosi vizsgálatok után térhet csak vissza az edzésmunkába, a kivizsgáláson április 8-án fog részt venni, amely után az orvosi stáb dönthet esetleges szerepléséről.

Női kéziválogatottunk Kamerun ellen kezdi majd a tornát, ezt követően Svédországgal mérkőzik, az utolsó találkozót pedig Japán ellen játssza. Az olimpiai selejtezőtornán az első két helyezett válogatott kvalifikál Párizsba. 

A magyar női válogatott kerete

Az olimpiai selejtező programja

Április 11., csütörtök

Április 12., péntek

Április 14., vasárnap

Rovatok