Index Vakbarát Hírportál

Vereséget szenvedett a visszavágón, lemarad a Bajnokok Ligája végjátékáról a Veszprém

2024. május 1., szerda 20:38

A Telekom Veszprém 33–28-as vereséget szenvedett az Aalborg Handbold vendégeként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján. Momir Ilics együttese zsinórban másodszor esett ki a legjobb nyolc között, így idén sem jutott be a sorozat négyes döntőjébe. A bakonyiak csak a találkozó elején vezettek, onnantól futhattak az eredmény után.

Az idény legfontosabb párharcának visszavágója következett a Veszprém számára. Momir Ilics tanítványai az Aalborghoz látogattak a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének második találkozóján. Az első mérkőzésen a bakonyiak úgy arattak 32–31-es győzelmet, hogy csak egyszer vezettek – a legvégén. Amikor a magyar bajnok legutóbb szerdai ellenfele vendége volt, vereséget szenvedett, de akkor aligha lehettek szomorúak, mivel továbbjutást ért az eredmény. Ezúttal azonban az „Építők” nem kaphattak volna ki, tudván, ebben az esetben a dánok jutnának a sorozat négyes döntőjébe.

Tavaly egyik csapat sem jutott el a kölni Lanxess Arénába, így mindkét résztvevő ki lehetett éhezve a sikerre. A bakonyiak az odavágó óta nem léptek pályára, míg az északiak 32–32-es döntetlent játszottak a Ribe-Esbjerg ellen a bajnokság középszakaszában. Messzemenő következtetést ebből aligha lehetett levonni, mivel az Aalborg már biztosan ott lesz a liga rájátszásában, így számára nem sok tétje volt annak a találkozónak.

A veszprémiek kedden érkeztek meg Dániába, azonban kapusedzőjük, Sterbik Árpád nélkül, akinél szívinfarktust állapítottak meg. A klub közlése szerint szerdára javult az állapota.

Hiába kezdett jól, futhatott az eredmény után a Veszprém

A Veszprém Arénához hasonlóan Aalborgban is tömött lelátók fogadták a főszereplőket. A bakonyi összeállításban egy cserét kellett végrehajtani: Gasper Marguc hiányzott a jobb szélről, miután kiújult a saroksérülése. Visszakerült a keretbe Kentin Mahé, aki az első meccset az ultrák közül figyelte. A hazaiaknál Jack Thurin került ki, míg Patrick Wiesmach Larsen be.

Ezúttal a bakonyiak jobban kapták el a rajtot, a dánok eleinte sokat hibáztak támadásban. A vendégek legnagyobb előnye három találat volt 7–4-nél a tizedik percben. Ekkor úgy nézett ki, hogy a veszprémiek irányítják a mérkőzést, de sajnos rövidesen hatalmas hullámvölgybe kerültek. A hazaiak néhány perc alatt fordítottak, majd 6–1-es sorozatot produkáltak. 10–8-as dán vezetésnél kért időt Ilics, de a magyar bajnok hátránya tovább nőtt. Néhány percre Rodrigo Corralest Mike Jensen váltotta a kapuban, azonban a hazaiakat ez sem állította meg. A szünetben 18–14-re vezetett az Aalborg, így 30 perc után ők voltak közelebb a négyes döntőhöz.

A második félidő elejét próbálta megnyomni a Veszprém, ez részben sikerült, többek között Corrales védéseivel és higgadt támadójátékkal. Más kérdés, hogy a hazaiak ezúttal is „felébredtek” kezdeti álmukból. Összesítésben minimális előnyben voltak. A bakonyi védelem nehezen bírt a Mads Hoxer–Thomas Arnoldsen-párossal. Többnyire ők szállították hazai részről a gólokat. Az utolsó 10 percnek összesítésbéli egygólos hátrányból vághatott volna neki a magyar bajnok, de Hugo Descat büntetőjét Niklas Landin kivédte (28–25). Hatalmas lehetőség maradt ki, ahogyan az 55. percben is, amikor a vendégek két könnyű gólt szerezhettek volna, ehelyett két eladott labda lett a vége.

Más kérdés, hogy a dánok is feszültté váltak a hajrára. Ilics bő két perccel a vége előtt, 31–28-as állásnál kérte ki utolsó idejét. Hiába a számos lehetőség, az „Építők” nem tudta felülmúlni ellenfelét: az Aalborg 33–28-as győzelmet aratott, összesítésben négy góllal bizonyult erősebbnek.

A dánok bejutottak a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, míg a Veszprém zsinórban másodszor búcsúzott a negyeddöntőben.

KÉZILABDA
Bajnokok Ligája negyeddöntő, visszavágó

Aalborg Handbold (dán)–Telekom Veszprém 33–28 (18–14)
Továbbjutott: az Aalborg 64–60-as összesítéssel.

A sorozat négyes döntőjének sorsolását május 7-én, 17 órától (a nőivel együtt) rendezik meg Budapesten, a Sport TV stúdiójában. A végjátékot június 8–9-én rendezik meg Kölnben, a Lanxess Arénában.

Rovatok