Index Vakbarát Hírportál

A Magyar Kupa után a bajnoki címet is besöpörték a Fradi női kézisei

2024. május 22., szerda 19:44

A Ferencváros egy fordulóval az idény vége előtt biztosította bajnoki címét a női kézilabda NB I-ben, mivel szerdán 41–30-ra győzött a Vasas SC otthonában. A zöld-fehérek három év után taszították le a trónról a Győrt, amely tavaly és 2022-ben is bajnok lett az NB I-ben.

Az utolsó fordulóban a Bajnokok Ligája-elődöntős Győr pontszámban még utolérheti az FTC-t a tabellán, de az egymás elleni eredmények a fővárosiaknak kedveznek.

A Ferencváros története 14. bajnoki címét szerezte, és 1997 után tudott ismét duplázni, vagyis a Magyar Kupában és az NB I-ben is az élen végezni.

AZ FTC elnöke, Kubatov Gábor a lefújás után azonnal gratulált a klub játékosainak a közösségi oldalán:

A hangulat a kezdés pillanatától a harminc évvel ezelőttit idézte, ugyanis 1994 májusában az FTC éppen a Vasas csarnokában játszotta hazai meccsét a KEK döntőjében – 23–21-re nyert a német TuS Walle Bremen ellen –, majd a következő szezonban három BEK-találkozóját is a Fáy utcában rendezte.

A szurkolókon kívül a játékosok is otthon érezték magukat szerdán Angyalföldön, ugyanis lendületes, gyors, magabiztos játékkal magukhoz ragadták a vezetést (3–7). Zsigmond Panna védéseire és Szilovics Fanni góljaira alapozva olyan jól tartották magukat a hazaiak, hogy a 17. percben egyenlítettek (10–10), sőt 14–13-ra már ők voltak előnyben.

Az FTC-nek nyolccal több kapura lövése volt, de csak két góllal szerzett többet ellenfelénél az első félidőben.

Remekül kezdték a második felvonást a vendégek, 24–18-ra elléptek, sőt 14 perccel a vége előtt már tíz találattal vezettek. A fáradni látszó angyalföldiek ekkor már sokkal kisebb ellenállást tudtak kifejteni, mint a szünet előtt.

A Ferencváros úgy lett bajnok és kupagyőztes, hogy tapasztalt játékosai közül Cirjenics-Kovacsics Anikót az egész szezonban, Szöllősi-Zácsik Szandrát pedig ősz óta nélkülöznie kellett sérülés miatt.

Klujber Katrin kilenc, Márton Gréta, Angela Malestein és Hársfalvi Júlia öt-öt góllal, Böde-Bíró Blanka öt védéssel, Janurik Kinga pedig hat védéssel és egy találattal járult hozzá a Vasas legyőzéséhez.

A túloldalon Szilovics Fanni hat góllal, Zsigmond Panna 11 védéssel zárt. Az FTC játékosai és a szakmai stáb tagjai az aranyérmeket szombaton kapják meg, ugyanis a szezon utolsó mérkőzését hazai pályán játsszák a Debrecen ellen.

A szerdai játéknapon az is eldőlt, hogy a Kozármisleny mellett a NEKA esik ki az NB I-ből.

A Nemzeti Kézilabda Akadémia és a Békéscsaba is kikapott házigazdaként, és bár az utolsó fordulóban előbbi pontszámban beérheti utóbbit, az egymás elleni eredmények a csabaiaknak kedveznek.

Az NB I/B-ből a Szombathelyi KKA és az Esztergomi Vitézek csapta jutott fel az élvonalba, írja az MTI.

Női kézilabda

NB I

25. forduló

Rovatok