Index Vakbarát Hírportál

Történelmi idény előtt áll a Fradi-legenda által irányított csapat

2024. május 28., kedd 14:54

Kedden az esztergomi Suzuki Arénában bemutatták a női kézilabda NB I-be frissen feljutott Esztergomi Vitézek 2024–2025-ös szezonra tervezett játékoskeretét, illetve a szakmai stábját.

Az Elek Gábor szakmai igazgató és Karvalics Tamás vezetőedző által irányított Esztergomi Vitézek felnőtt női kézilabdacsapata – amely tavaly nyáron adminisztratív döntés után váltott egy osztályt felfelé – huszonhat győzelemmel és négy vereséggel a 2. helyen végzett az NB I B-ben a mögöttünk hagyott idényben, így feljutott az első osztályba. A csapat elöljárói szerint túlzás nélkül állítható, hogy

az esztergomi egyesület történelmi idényt zárt és történelmi idény előtt áll.

Az új keret bemutatása közben kiderült, hogy a szakmai munkáért a jövőben is Elek Gábor, az FTC-Rail Cargo Hungaria kézilabdacsapatának korábbi vezetőedzője felel. Az is elhangzott, hogy a junior Európa-bajnok kapus, Herczeg Lili, a balszélső Hajtai Vanessza és a korábbi 147-szeres válogatott Szucsánszki Zita sem vált csapatot, tehát sikerült egyben tartani a csapat magját.

Ami az erősítéseket illeti, érkezik többek között a NEKA tehetséges balátlövője, Faragó Lea, a Dunaújváros EHF-kupa-győztes védekezőspecialista beállója, Nick Viktória, illetve a Váctól az egyaránt ferencvárosi nevelésű balszélső, Ballai Anna, valamint ikertestvére, az irányító Ballai Borbála.

Továbbá Elek Gábor újra együtt dolgozhat a bajnok és Magyar Kupa-győztes Kisfaludy Anett-tel és Kovács Anett-tel. Hozzájuk hasonlóan a Ferencvárossal friss magyar bajnok Kármán Luca és Horváth Fanni is csatlakozik az Esztergomi Vitézekhez.

Az Esztergom elsődleges célja a 2024–2025-ös idényben a bennmaradás kiharcolása lesz az NB I-ben. A csapat névadó szponzora a Mol Nyrt. lesz, írja a Nemzeti Sport.

A klub tájékoztatása szerint az elmúlt idény második felére a hazai mérkőzéseknek otthont adó Suzuki Aréna befogadóképességét is növelni kellett, így már közel 650 szurkoló buzdíthatja a csapatot hazai környezetben.

Az Esztergomi Vitézek játékoskerete a 2024–2025-ös idényben:

Ballai Anna (balszélső), Ballai Borbála (irányító), Faragó Lea (balátlövő), Hajtai Vanessza (balszélső), Herczeg Lili (kapus), Horváth Fanni (irányító), Kármán Luca (balátlövő), Kisfaludy Anett (beálló), Kovács Anett (jobbszélső), Majoros Klaudia (beálló), Mlinkó Zsófia (balátlövő), Nick Viktória (beálló), Szucsánszki Zita (irányító), Teplán Korina (jobbszélső), Tóth Nikolett (kapus)

Rovatok