Index Vakbarát Hírportál

„Meghatározó szereplőkké tudnak majd válni” – magyar válogatott kézilabdázókkal erősítene a Veszprém

2024. július 2., kedd 15:59

Magyar válogatott játékosokkal erősítene a közeljövőben a Veszprém férfi kézilabdacsapata, köztük Ilics Zoránnal és Fazekas Gergővel.

A Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója, Bartha Csaba júniusban többször is elmondta, hogy a jövő veszprémi csapata magyarokkal épül, a vezetőségnek eltökélt célja, hogy idővel minél több magyar játékos szerepelhessen a keretben. Nagy László sportigazgató a vehir.hu helyi hírportálnak azt mondta, maximálisan azonosul a vezérigazgató törekvéseivel.

Elárulta, Ilic Zorant már idén nyáron vissza akarták hozni, de klubja, a német HSV Hamburg tárgyalni sem volt hajlandó az eladásáról.

„Ettől függetlenül nem mondtunk le a játékosról. Hogy mi lesz 2025-ben, az még a jövő zenéje” – nyilatkozta a Veszprém sportigazgatója.

Hozzátette, a kölcsönadott játékosaik visszatérésére is számítanak.

Fazekas Gergő mellett Lukács Pétert, illetve Palasics Kristófot és Mikler Krisztiánt is visszavárjuk. Szívből reméljük, hogy a kölcsönben töltött éveik alatt olyan tapasztalatokkal tudnak gazdagodni, melyek segítségével meghatározó szereplőkké tudnak majd válni a csapatunkban.

Az irányító Fazekas az előző idényben a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt, illetve lengyel bajnok és kupagyőztes lett az Orlen Wisla Plock színeiben. A jobbátlövő Lukács a norvég élvonalban és a kupában is ezüstérmet szerzett az Elverummal. Palasics negyedik lett a spanyol bajnokságban a CB Ciudad de Logrono csapatával, amely a Spanyol Kupában a döntőig, a Király Kupában az elődöntőig jutott. 

A Veszprém Bajnokok Ligája keretében az elmúlt idényben csak egy magyar kézilabdázó, Ligetvári Patrik szerepelt, de a bajnoki mérkőzéseken rendszeresen játéklehetőséget biztosítottak a klub akadémiáján szereplő kézilabdázóknak. A fiatalok több mint 1100 percet töltöttek a pályán az NB I-ben, a másodosztályban pedig a tabella második helyén végeztek.

(MTI)

Rovatok