Index Vakbarát Hírportál

Felkészülési meccset nyert Szlovéniában az olimpiára készülő női kézilabda-válogatott

2024. július 9., kedd 12:04

A párizsi olimpiára készülő magyar női kézilabda-válogatott magabiztos győzelmet aratott kedden délelőtt a házigazda szlovénok elleni zárt kapus edzőmérkőzésen.

A magyar szövetség beszámolója szerint a Roglán rendezett találkozón a vendégek az elejétől vezettek, a szünetben 19–12-es előnyben voltak, végül pedig tíz góllal, 31–21-re diadalmaskodtak.

magyarok legeredményesebb játékosának Győri-Lukács Viktória bizonyult hat góllal, Klujber Katrin ötször talált be.

„Elsősorban örülünk a győzelemnek. Másodsorban pedig annak, hogy annak a munkának, amit az elmúlt két hétben elvégeztünk, láttuk az eredményét, visszajelzést kaptunk róla, hogy jó úton haladunk” – értékelt Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány.

Természetesen nem vagyunk csúcsformában, de nem is most kell abban lennünk. Minden játékosban van még plusz, ahogy a játékainkat is tudjuk még precízebben végrehajtani, de van még két hetünk erre, az a célunk, hogy az első olimpiai csoportmeccsre legyünk jó formában.

A válogatott az olimpia előtt még két felkészülési mérkőzést játszik: szombaton Győrben a szlovéneket látja vendégül, majd jövő pénteken Stuttgartban a németek lesznek az ellenfelek.

Az ötkarikás tornát július 25-én kezdi a csapat a házigazda és címvédő franciákkal szemben. Utána Brazília, Angola, Spanyolország és Hollandia lesz az ellenfél a csoportkörben, ahonnan az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe. A csoportmeccsek közül kettő is reggel kilenc órakor kezdődik majd.

(MTI)

Rovatok