Index Vakbarát Hírportál

A Ferencváros fordulatos mérkőzésen nyert a norvég ezüstérmes otthonában

2024. szeptember 22., vasárnap 15:32

Fordulatos meccsen nyert a Ferencváros női kézilabdacsapata a Bajnokok Ligájában, a norvég ezüstérmes Storhamar hétgólos hátrányból felállva egyre zárkózott, de a magyar együttes végül 27–21-re győzni tudott idegenben.

A Ferencváros az első két meccsét egyaránt megnyerte, a Storhamar pedig még nyeretlen volt a BL-idényben, így nem meglepő módon a magyar csapat számított az összecsapás favoritjának.

Ehhez méltón kezdtek Orlane Kanorék, az első félidőben hatszor is eredményes francia átlövő vezérletével a vendégcsapat már a meccs elején állva hagyta ellenfelét (0–5), és már hét találattal is vezetett (3–10).

A félidő végéhez közeledve viszont megrekedt a támadójáték, és a norvégok már kettőre is visszakapaszkodtak, mielőtt a játékrész zárásaként Dragana Cvijics találata kicsit megnyugtatóbbá tette a helyzetet (11–14).

A házigazda ugyanakkor nem veszített lendületet a szünetben sem, és Kjerstin Boge Solaas góljával már csak egy volt közte (14–15).

Utolérni viszont nem tudta ellenfelét, Márton Gréta gólja már újra megnyugtató előnyt (15–19) jelentett, a hét találatig jutó Angela Malestein vezérletével pedig végül simán nyert a Fradi (21–27).

Rovatok