Index Vakbarát Hírportál

A Magyar Kézilabda-szövetség döntött Golovin Vlagyimir sorsáról

2024. szeptember 23., hétfő 13:47

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) négy évvel meghosszabbította Golovin Vlagyimirnak, a párizsi olimpián hatodik női válogatott szövetségi kapitányának a szerződését.

A szervezet honlapján hétfőn közzétett bejelentés szerint Golovin december 31-én lejáró jelenlegi szerződését az MKSZ elnöksége a szakvezetővel folytatott egyeztetéseket követően hosszabbította meg, így a kapitány új kontraktusa a Los Angeles-i olimpia végéig, azaz 2028. augusztus 31-ig szól.

A kapitány segítője – a DVSC Schaefflernél vezetőedzői posztját megtartó – Szilágyi Zoltán lesz, míg az eddigi másodedző, Pigniczki Krisztina a női serdülőválogatott szövetségi vezetőedzőjeként dolgozik tovább.

Köszönöm a bizalmat a Magyar Kézilabda Szövetségnek, újabb négy év a válogatott élén nagy megtiszteltetés, egyúttal motiváció számomra. A legfontosabb most, hogy eredményesen szerepeljünk az év végi hazai Európa-bajnokságon, és elkezdjük, pontosabban folytassuk az építkezést, amelynek végcélja a 2028-as olimpia. Köszönöm az elmúlt három évben végzett munkát a stábnak, illetve segítőmnek, Pigniczki Krisztinának, akivel sok közös sikert értünk el az utánpótlásban és a felnőtteknél is. Az új olimpiai ciklus elején úgy érzem, érdemes kicsit változtatni, ezért a Szövetség támogatásával Szilágyi Zoltánt kértem föl segítőmnek, aki ezt elfogadta, és a Debrecen is támogatja őt kettős feladatkörében

nyilatkozta Golovin Vlagyimir a bejelentés után.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy szerepet vállalhatok a női válogatott stábjában. Golovin Vlagyimir kért föl, hogy csatlakozzak hozzá segítőként az olimpiát követően, ami nagyon jólesett, és szimpatikus volt számomra az a szakmai koncepció, amit felvázolt. Külső szemlélőként eddig is nagyon pozitív benyomást keltett bennem a női válogatott, az az út, amit bejárt, és az a teljesítmény, amit mutatott az olimpiai selejtezőn, majd az egész olimpián, éppen ezért nagyon várom a közös munkát! Nagy potenciált látok a csapatban, és remélem, már a hazai Eb-n, Debrecenben is jó teljesítményt tudunk nyújtani” – mondta Szilágyi Zoltán, a női válogatott új másodedzője.

A részben hazai rendezésű kontinensviadalra készülő nemzeti csapat szombaton 17.30-tól Tatabányán játszik felkészülési találkozót a román válogatottal, írja az MTI.

Rovatok