Index Vakbarát Hírportál

Megszenvedtek érte, de hibátlanok maradtak a BL-ben az FTC női kézisei

2024. október 5., szombat 18:08

A Ferencváros hullámzó teljesítményt nyújtva 32–28-ra legyőzte a vendég Gloria Bistrita-Nasaud együttesét a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában – tudósított a Magyar Távirati Iroda.

A Ferencváros az első három mérkőzését megnyerte a csoportkörben, míg a Kácsor Grétát is a soraiban tudó román vendége egy győzelem mellett kétszer kikapott.

A szoros első negyedóra után 7–6-ról egy 5–0-s sorozattal tudott eltávolodni a házigazda, ekkorra állt össze igazán a védekezése, támadásban pedig többször is könnyed befejezésekkel volt eredményes. A szünetig még tovább növelte előnyét a Ferencváros, pihenőre nyolcgólos különbségnél vonulhatott.

A fordulást követően megfelezte lemaradását a találatait ekkor sokkal könnyebben szerző román csapat (22–18), mivel a zöld-fehér védekezés nem működött. A szünet után nem tudta azt a hatékony kézilabdát játszani Allan Heine vezetőedző együttese, mint az első játékrészben, a vérszemet kapó vendégek pedig a 48. percben 26–23-ra feljöttek. A záró öt perc megkezdésekor már csak két góllal vezetett a budapesti együttes (29–27), a hajrában azonban jobban koncentrált, így a BL-ben négy, valamennyi tétmérkőzést figyelembe véve pedig nyolc találkozó után is megőrizte százszázalékos mérlegét.

Andrea Lekic hét góllal vette ki a részét a Ferencváros győzelméből és lett a mérkőzés legeredményesebbje, a túloldalon hárman is hat találattal zártak, míg Kácsor egy góllal fejezte be a mérkőzést. Laura Glauser 13 védéssel járult hozzá a hazai sikerhez – emelte ki az MTI.

KÉZILABDA
Női Bajnokok Ligája, csoportkör
4. forduló, A csoport
FTC-Rail Cargo Hungaria–Gloria Bistrita-Nasaud (román) 32–28
(18–10)

Rovatok