Index Vakbarát Hírportál

Vlade Divac is játszik az All Star-kosárgálán

2011. január 31., hétfő 11:11

Az 1999-ben Európa-bajnokságon szerepelt magyar válogatott lép majd pályára Vlade Divac, a szerbek legendás kosarasának csapata ellen a magyar All Star-gálán, mely február 19-én lesz a budapesti Sportmax-Hegyvidékben.

A Dávid Kornél nevével fémjelzett együttesben a meccs időpontjában külföldre utazó Boros Zoltánon kívül mindenki ott lesz, aki az eddigi utolsó magyar Eb-szereplés részese volt, Mészáros Zalán és Halm Roland sérülés miatt vélhetően csak a kispadon. A csapat edzője ugyanúgy a Mészáros Lajos és Rezák László lesz, mint 11 évvel ezelőtt.

A Szerb Olimpiai Bizottság elnöke, a világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes Vlade Divac által vezetett együttessel küzdenek meg Dávidék. Az NBA-ben 16 idény alatt több mint ezer mérkőzésen szerepelt center az elmúlt évek magyarországi légiósaival lép együtt pályára, ott lesz többek között Dzunic Branislav, Stojan Ivkovic és Zoran Kmezic. Könnyen elképzelhető, hogy a Szerb Olimpiai Bizottság alelnöke, a korábbi kiváló játékos, Zarko Paspalj is játszik, legalábbis Divac nagyon szeretné barátját rábírni a vendégszereplésre. 

Rovatok