Index Vakbarát Hírportál

LeBron bevásárolta magát a Liverpoolba

2011. április 7., csütörtök 16:06

Az NBA-sztár LeBron James kisebbségi tulajdonrészt vett a klub amerikai tulajdonosaitól.

A Miami Heat játékosa saját cégén, az LRMR Branding & Marketingen keresztül kötött szerződést a Liverpool tulajdonosával, a Fenway Sports Grouppal (FSG). A megállapodás szerint az FSG-hez tartozó menedzsmentcég irányítja majd James globális marketing- és sportszponzorációs ügyeit. Cserében James cége tulajdoni részt szerez a Liverpoolban.

Tom Werner, az FSG elnöke a Financial Timesnak elmondta, hogy Jamesszel és a Liverpoollal az ázsiai piacok felé szeretnének nyitni. “Nagyon kevés olyan sportoló van, akit világszerte ismernek. Úgy érezzük, az üzleti lehetőségek mindkét félnek kedvezőek, és a feltörekvő nemzetközi piacokon olyan váratlan lehetőségeink adódnak, amelyeket külön-külön nem tudtunk volna elérni. Hisszük, hogy új kapukat nyithatunk meg LeBron előtt, és LeBron is újakat nyit előttünk".

A felek nem hozták nyilvánosságra, hogy a kosaras mekkora részesedést szerzett az angol futballklubban. James a világ leggazdagabb sportolói közé tartozik. 15,8 millió dolláros éves fizetést kap csapatától, emellett  30 millió dolláros reklámszerződései vannak a olyan cégekkel, mint a Coca-Cola, McDonald’s vagy a Nike.

Bár a Liverpoolnak idén nem megy igazán jól a játék, a Forbes magazin listája szerint még mindig a hatodik legértékesebb futballklub. Az FSG tavaly októberben vásárolta meg 488 millió dollárért. Az angol bajnokságot 18-szor nyerte meg, LeBron is úgy nyilatkozott, hogy legalább ugyanennyi bajnoki címet szeretne magának az NBA-ben.

James üzlettársa szerint a kosarassztár nagyon is tudatában van Liverpool történelmének és értékeinek. “Együtt is néztük a YouTube-on, ahogy a Liverpool szurkolók éneklik a You’ll Never Walk Alone-t”.

Rovatok