Index Vakbarát Hírportál

Világkörüli turnét akarunk, ez a cél

2012. április 16., hétfő 15:57

A nyolc éve működő freestyle kosárlabdacsapat, a Face Team, szombaton a Britain's Got Talent című tévéműsorban is bemutatkozott. A másfél perces zsákoló-show a világ legnagyobb tehetségkutatójának zsűrijét is lenyűgözte, a csapat a következő fordulóba jutott.

Zippenfenig Gábor, a Face Team menedzsere elmondta, idén több mint hatvanezren neveztek, ebből 120 jut a következő fordulóba. A csapat már 2009-ben is jelentkezett a műsorba, 2010-ben be is hívták őket. „Fellépésünk volt, akkor nem tudtunk elmenni, most megint jelentkeztünk."

Február 28-án volt a válogatás, Birminghambe kellett utazniuk. "A behívottak közül mi mutathattuk be legelőször a műsorunkat, mert utána is fellépésre siettünk, ment a gépünk." Új gyakorlatot állítottak össze, a már eddig is előadott show-elemekből. Két héten belül kiderül, hogy a Face Team bejut-e a május ötödikén kezdődő élő adásba. „Én már tudom, mi lesz velünk, de nem mondhatom el."  

A bemutató a dicséreteket közismerten szűkmarkúan mérő Simon Cowell, a műsor atyaúristenének szájából is kicsalt egy „Wow!” felkiáltást, Amanda Holden színésznő pedig úgy értékelte a Face Team műsorát, hogy „ez bámulatos volt, soha nem láttam még ilyesmit, mesés, briliáns!" Alesha Dixon énekesnő, a zsűri másik tagja is lelkesen dicsérte a bemutatót, és kijelentette, hogy a későbbi epizódokban is szeretné viszontlátni a csapatot.

David Walliams író-színész, a negyedik zsűritag kijelentette: mindig is szerette, ha olyasmit lát a színpadon, amire ő biztosan nem képes. „Fiúk, mindnyájunkat elbűvöltetek" - tette hozzá. A továbbjutásról mind a négy zsűritag igennel voksolt, Cowell szerint a magyar csapat „négy nagy, kövér igennel" jutott a következő fordulóba.

Több mint 10 millió ember látta a műsort Angliában, a közeljövő céljai még ennél is merészebbek. „Világkörüli turnét akarunk, egyértelműen ez a terv" - mondja Zippenfenig.

A Face Team már korábban is szerepelt a tehetségkutatónak is otthont adó ITV 1-es csatornán, tavaly szeptemberben Albert Dániel Guinness-rekordját is ott mutatták be, aki a Wembley-ben hét és fél méterről zsákolt a trambulinról.

A csapat több helyen fellépett már műsorával, többek között 2007-ben a római NBA Europe Live-on, 2008-ban a moszkvai NBA 5ive Touron, és ott voltak a FIBA All Star-gáláján Cipruson, Németországban a bonni csarnok avatóján, és több bajnoki döntő előtt tartottak bemutatót Európa országaiban. 2009-ben ott voltak az RTL Klubon a Csillag születikben, de kiestek.

Rovatok