Index Vakbarát Hírportál

Hangát spanyol topcsapat szerződtetné

2013. január 3., csütörtök 17:19

Élénken érdeklődik Hanga Ádám iránt a spanyol kosárlabda-bajnokság egyik topcsapata, a Bilbao Basket. A már az Euroligában is szereplő klub kivásárolná a magyar kosarast mostani csapatából, az utolsó előtti helyen álló a Manresából.

Az Eurohoops értesülése szerint a baszk klub a ligában és az Európa Kupában is nagy célokat tűzott ki maga elé, ezért szeretnék beépíteni a csapatba Hangát, akit 2015-ig köt a szerződés a Manresához. Bilbaós átitgazolásról egyelőre még nincs szó.

„Nagyon korai lenne még bármit is mondani. Ádám továbbra is jó ütemben fejlődik. Rengeteget dolgozik, és ez egy külön elismerés, hogy egy ekkora klubnak felkeltette az érdeklődését. De még egyszer hangsúlyozom, még korai erről beszélni. A cél továbbra is az, hogy Ádám a lehető legtöbbet ki tudja hozni magából a szezon második felében is Manrésában" - mondta Lóránt András, a játékos menedzsere.

A Manresának ebben a szezonban rosszul megy, a 18 csapatos bajnokság 17. helyén áll, Hanga azonban meccsről-meccsre jobban teljesít. Többször csapata legjobbja volt, december közepén karriercsúcsként 24 pontot dobott a Murciának, majd egy héttel később 23 pontot ért el.

A Bilbao jelenleg az ötödik a ligában, 2010-11-ben a spanyol bajnokság döntőse volt. Az Európa Kupában a legjobb 16 között van.

Rovatok