Index Vakbarát Hírportál

A kosarasoknál zűrös lehet a kapitányválasztás

2013. január 30., szerda 14:07

Sterbenz Tamás lemondott a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkári posztjáról, a bb1.hu úgy tudja, a lemondás hátterében a szövetségi kapitányok választása körül kialakult helyzet lehet.

Sterbenz lemondó levelében így indokolt:2013. február 1-től főtitkári teendőimet nem tudom összeegyeztetni egyetemi tanszékvezetői munkám követelményeivel." A  szakportál szerint  azonban Sterbenz azért távozik, mert nem ért egyet azzal, hogy álláspontjával szembemenő döntést próbál kicsikarni a honi kosárlabdába klubszinten jelentős pénzt áldozó gazdasági csoport.

A szakmai bizottság hétfőn Pedro Martinezt és a szerb Stevan Karadzsicsot javasolta férfi kapitánynak, ám úgy tudják, Sztojan Ivkovics lehet a befutó, annak ellenére, hogy ő csak a harmadik helyen végzett a bizottsági szavazáson. Az elnökség pénteken fog dönteni a kapitányokról.

A nőknél az a Farkas Sándor is pályázik a kapitányi posztra, akinek szakmai igazgatóként éppen az lenne a feladata, hogy megtalálja a szövetségi edzőt. A kapitányságért a férfi válogatott éléről az ősszel távozó Rátgéber László is bejelentkezett.

A szakmai bizottság tagjai közül Farkast hét, míg Rátgébert egy ember tette az első helyre.

Rovatok