Index Vakbarát Hírportál

Már úgy zsákol, mint egy férfi

2013. május 28., kedd 13:05

A női kosármérkőzéseken ritkán látni zsákolást, Brittney Grinner azonban most kétszer is gyűrűbe húzta a labdát a Chicago Sky elleni meccsen, ezzel rekordot állított fel, eddig csak egy-egy zsákolást jegyeztek fel meccsenként.

Grinner az amerikai női profiliga (WNBA) történetének harmadik kosarasa, aki zsákolni tudott, Candace Parker és Lisa Leslie előzte meg. A Phoenix Mercury WNBA-ben most debütáló játékosa mindkét zsákolását a negyedik negyedben mutatta be, az első még egy laza egykezes volt, a második azonban már egy kemény, pároslábas, csimpaszkodós lett.

Bravúrjaival elkésett, csapata 102-80-ra kikapott. A 203 centiméteres Grinner 17 pontja mellett szerzett 8 lepattanót, és kiosztott négy blokkot is.

Brittney Griner első zsákolása a WNBA-ben

A WNBA legjobb újoncának választott játékos már az egyetemi női bajnokságban is nagy feltűnést keltett. A liga történetében egymaga többet zsákolt, mind mindenki más együtt, a Baylor Lady Bearsben 18-szor volt így eredményes.

Grinner második, kétkezes zsákolása

Griner tagja volt a londoni olimpiára készülő női válogatott bő keretének is, nemrég Mark Cuban, a Dallas Maverick tulajdonosa nyilatkozta róla, hogy akár az NBA-ben is játszhatna.

Rovatok