Index Vakbarát Hírportál

LeBron: 90/30

2013. május 31., péntek 09:39

A Miami Heat nyerte az Indiana Pacers elleni NBA-főcsoportdöntő ötödik mérkőzését, már csak egy lépésre van attól, hogy címvédőkönt ott legyen a fináléban.

A péntek hajnali mérkőzésén elején a vendég Indiana Roy  Hibbert vezetésével és Paul George triplával került előnybe, még a második negyedben is vezetett, de a szünethez közeledve LeBron James kezdett bemelegedni, a szünetben 44-40 volt az állás a Pacers javára.

Aztán a harmadik negyedben James még jobban felpörgött, három perccel a nagyszünet után már náluk volt az előny. A tavalyi döntő MVP-je a negyedben hatalmasat játszott, harminc pontjából tizenhatot ebben a negyedben szórt. A Heat a negyed végére törte meg a vendégeket, összesen harminc pontot szereztek a meccsnek ennek a részében, szemben az Indiana tizenhárom pontjával.

LeBron's BIG 3rd quarter leads to Game 5 win!

A Pacers már nem tudott felzárkózni a végéig, a Heat feszült, fizikális meccsen nyert 90-79-re. A csapata pontjainak harmadát, harminc pontot, valamint nyolc lepattanót és hat asszisztot szerzett LeBron teljesítményét a vendégek edzője is elismerte.

„James nagyszerűen játszott ma este, ez kétségtelen. A Miami egy különleges csapat, az NBA történetének egyik legjobbja, élvezzük, hogy ellenük harcolhatunk" - mondta Frank Vogel.

Rovatok