Index Vakbarát Hírportál

Ilyen, amikor LeBron elvégzi a munkát

2013. június 4., kedd 10:51

A címvédő Miami Heat magabiztosan hozta az NBA főcsoportdöntőjének hetedik mérkőzését az Indiana Pacers ellen, ezzel kiharcolta a nagydöntőt, ahol a San Antonio Spursszel találkozik.

A Miami otthon már az első félidőben elhúzott, és hiába kosarazott a rájátszásban nagy formában a pacerses Paul George és Roy Hibbert, a döntő mérkőzésen már ők is kevesek voltak. A vége sima, 99-76-os győzelem lett a Heat javára, 4-3-mal mentek tovább, ez volt a rájátszásban a legnehezebb párharcuk.

A Heat legjobbja az egész szezonban félelmetesen játszó LeBron James volt, aki harminckét ponttal zárta a mérkőzést, és nagyot játszott Dwayne Wade is, huszonegy pontja mellett kilenc lepattanót is szerzett.

„Megtanultuk a leckét. A Heat játszott már korábban is ilyen fontos meccseket, mindet megnyerték. Tudták, hogy szedjék össze úgy a védelmüket, hogy az ő kezükben legyen az irányítás" - mondta a vesztes Indiana edzője, Frank Vogel.

A Heat egyik húzóembere, Dwayne Wade szerint a legjobbkor pörögtek fel. „Újra ott leszünk a döntőben, ez fantasztikus teljesítmény, örülök, hogy megcsináltuk. Minden, ami az első hat mérkőzésen történt, nem számított, csak a ma este, a hetedik meccs járt az eszünkben. Minden arról szólt, hogy kiharcoljuk a győzelmet".

LeBron James csak annyit tett hozzá, hozták, amit kellett, minden áron.

A nagydöntő első mérkőzését csütörtök éjjel rendezik. A San Antonio Spurs érkezik kipihentebben, miután az elődöntőben 4-0-ra elintézte a Memphis Grizzliest, több mint egy hetet készülhettek kosarasai.

A Miaminak csak két napja maradt regenerálódni, de a rájátszásban már egyszer beragadtak, miután egy hétig nem voltak a pályán. A Bucks elleni 4-0 után a Bulls ellen fásultan játszottak, és elvesztették első meccsüket.

A Heat tavaly az Oklahoma City Thunderrel került össze a nagydöntőben, a vége 4-1 lett, LeBron lett az MVP. A Spurs hat év után jutott el a fináléig, 2007-ben ők is simán nyertek, 4-0-ra verték Cleveland Cavalierst.

Rovatok