Index Vakbarát Hírportál

Itt az év kosara: dudaszós tripla háttal

2013. november 11., hétfő 11:02

„Az életben egyszer dobsz ilyen kosarat. Én is alig hittem el, hogy bement" - nyilatkozta a Real Madrid kosarasa, Felipe Reyes, aki szenzációs triplát dobott a Bruixa d'Or elleni meccsen. 

Az első félidő végén 0,4 másodperc volt csak az órán, amikor a hazaiak játékba hozták a labdát, ami egy hosszú passz után Reyeshez került. A harminchárom éves realosnak nem nagyon volt ideje forgolódni, a palánknak háttal kapta, úgyhogy egyből rádobta, a tripla pedig bejött. A csarnok rögtön felrobbant, Reyest a pályán ünnepelték a társak. 

Canasta imposible de Reyes | Real Madrid 111 - Bruixa d'Or Manresa 63 | Mejor canasta de la Historia

A kosaras a 111-63-ra megnyert bajnoki mérkőzés után azért elismerte, nagy szerencséje volt, a társak viszont alig tudtak betelni a látottakkal. Nikola Mirotic szerint egészen biztosan ez lesz az év kosara, Sergio Llull pedig azt mesélte el, mit éltek át testközelből. „Egészen elképesztő volt számunkra is, pont ott történt a kispadunk előtt. Ötezerből egy ilyen próbálkozás jön be."

Az erőcsatár Reyes 2004 óta a Real Madrid játékosa, a spanyol válogatottnak is tagja, Pekingben és Londonban is ezüstérmes volt, 2006-ban pedig világbajnok lett a csapattal. 

Rovatok