Index Vakbarát Hírportál

Két fejjel magasabb gimiseket aláz a kilencéves kosárzseni

2014. január 25., szombat 10:31

Abban nem sok különleges lenne, ha egy kilencéves lány 14,8 pontos és 7,5 asszisztot átlagolna korosztályában a kosarasok között Floridában. Jaden Newman azonban annak ellenére, hogy még csak kisiskolás, a gimnazisták között produkálja ezeket a számokat, a videót elnézve játszi könnyedséggel.

A többiekhez képest alacsony termetét és súlypontját kihasználva nagyon gyorsan cselez át az ellenfelek között a negyedikes, a triplákat pedig gépi pontossággal szórja, még úgy is, ha két fejjel nagyobb játékos próbál rajta védekezni.

4th Grader Jaden Newman playing high school basketball

A flordiai Orlandóban, de legalábbis a Newman családban ez azonban nem akkora újdonság. Jaden bátyja, a szintén irányító Julian is nagyon korán, már tízévesen, ötödikesként bekerült a 17-18 évesek csapatába. Azóta már hatodikos, 16,7 pontos átlaggal dob az idei szezonban és 9,6 asszisztot ad meccsenként a nála még mindig 5-6 évvel idősebbek között.

Julian Newman, 12 year old on varsity

Az pedig talán a legkevésbé meglepő az egész történetben, hogy mind a lányok, mind a fiúk kosárlabdacsapatát a testvérpár apja, Jamie edzi a Downey Christian iskolában.

Rovatok