Index Vakbarát Hírportál

Ezt neked, NBA-zsákolóverseny!

2014. április 4., péntek 18:09

A zsákolóverseny mindig is sokkal inkább a látványról szólt, sem mint magáról a kosárlabdáról, de amit az NBA kezdett az elmúlt években a Slam Dunk Contesttel, az nevetséges lett. Addig variáltak a szabályokkal, amíg az idén februári verseny tulajdonképpen nem is lett verseny, és már a várva várt döntő előtt véget ért. Mivel minden induló a döntőre spórolt, a legjobb trükkjeiket be sem mutatták.

Nos, ilyen az egyetemistáknál nem fordult elő, ott mindenki mindent beleadott a szombaton kezdődő Final Four előtt rendezett versenyen. Látványban, hangulatban simán verték az NBA-t, bár a start kicsit döcögős volt.

Sorra rontották el a zsákolásokat az indulók az első körben, de a végén következők azért belejöttek. a Wichita State-ben játszó Cleanthony Early viszont valószínűleg soha nem tudja elfeledtetni azt a kudarcba fulladt próbát, ahol guggoló játékosokat sem tudott átugrani - megbotlott bennük, így hatalmas pofára esés lett a vége.

Az Eastern Kentucky játékosa, Marcus Lewis két labdaállvány fölött átugorva, egy szélmalom-zsákolással húzta be a labdát, majd jött a forduló megmozdulása a Michigan State-es Adreian Payne-től.

Adreian Payne zsákol és tarol

Az erőcsatár tökéletes körítést kreált, már a kezdéstől fogva. Egy rákos, 8 éves kislánytól kért szerencsepuszit a labdára, majd 360 fokos fordulattal, a sarkától felhúzva vágta be a gyűrűbe, utána pedig szó szerint letarolta a riválisokat, akik bowlingbábuként dőltek el a közéjük gurított labdától.

Payne a második körben is parádézott, két labdát húzott be egy ugrással, de olyan erős volt a mezőny, hogy így sem került a döntőbe a kissé gyenge második kísérletével. Lewis és a bayloros Cory Jefferson innentől uralta a versenyt. Utóbbi például a büntetővonalról elugorva zsákolt, mire Lewis egy láb között áthúzós mozdulattal válaszolt.

Zsákoló bajnokság

A hihetetlenül atletikus Lewis szinte a semmiből nyert, hiszen az Eastern Kentucky nem tartozik a tradicionális kosárlabda-nagyhatalmak közé, csütörtök este óta viszont közönségkedvenc lett.

A szombaton kezdődő Final Fourban a Connecticut a Floridával, míg a Kentucy a Wisconsinnal találkozik, a döntőt vasárnap rendezik.

Rovatok