Index Vakbarát Hírportál

Carter szórta a triplákat, de kevés volt az egységes Spurs ellen

2014. május 1., csütörtök 10:40

Az alapszakaszt legjobb mérleggel záró San Antonio Spurs saját közönsége előtt megnyerte a Dallas Mavericks elleni párharcának ötödik, szerdai mérkőzését, így egyetlen győzelem választja el a továbbjutástól az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának első körében.

 A hazaiak kiváló csapatteljesítményüknek köszönhetik a győzelmet, ugyanis öten is tíz pont fölé jutottak. A Dallasnál a harmadik meccs hőse, Vince Carter játszott ismét kiemelkedően, ő 28 pontot ért el és kilenc hárompontos kísérletéből hét célba talált, de ezúttal ez kevésnek bizonyult.

A 36 pontos Kyle Lowry vezette Toronto Raptors is egyetlen győzelemre került a továbbjutástól azzal, hogy felülmúlta a vendég Brooklyn Netset. A meccs simának indult, a harmadik negyedben már 26 ponttal vezettek a hazaiak, de az előnyből mindössze két pontot sikerült megőrizniük a végső dudaszóig. A kanadai csapat - 2001 után - története során másodszor kerülhet a rájátszás második körébe.

A harmadik szerdai meccsen a Houston Rockets hazai pályán vívta ki a hatodik mérkőzést a Portland TrailBlazers ellen aratott tízpontos győzelmével. (MTI)

NBA, rájátszás, főcsoport-negyeddöntők, 5. mérkőzések:

Kelet:

Toronto Raptors-Brooklyn Nets 115-113

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-2 a Raptors javára.

Nyugat:

San Antonio Spurs-Dallas Mavericks 109-103

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-2 a Spurs javára.

Houston Rockets-Portland TrailBlazers 108-98

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-2 a TrailBlazers javára.

Rovatok