Index Vakbarát Hírportál

Kígyófrásszal indult az NBA-elődöntő

2014. május 9., péntek 10:24

A San Antonio Spurs már 2-0-ra vezet az NBA-rájátszásban a Portland Trail Blazers ellen a főcsoport-elődöntőben, a péntek hajnali meccs öltözői thrillerrel indult a vendégcsapat számára.

A portlandi Thomas Robinson ugyanis egy kígyót talált az öltözőszekrényében, senki nem tudta, hogyan került oda az állat, de egyik csapattársa gyorsan lefotózta, és feltöltötte instagramjára a képet. Az AP hírügynökség később azt írta, egy kisebb csörgőkígyót kellett befogni, a San Antonio Spurs ezt gyorsan cáfolta, mindenesetre a hüllő nagyjából másfél méter hosszú volt. 

„Én nem láttam, azt mondták, egy fiatal példány volt, azonban elég bizarr, hogy egy játékos kígyót találhat az öltözőben" – mondta Terry Stotts, a portlandiak vezetőedzője. A San Antonió-i AT&T arénában nem ez az első ilyen eset, néhány éve a spursos Manu Ginobili egy pályára tévedt denevért csapott le meccs közben.

Manu Ginobili lecsapta a denevért meccs közben

Valószínűleg nem a kígyó tehet róla, de a Portland a második meccset is simán elbukta a Spurs ellen, a texasiak 114-97-re nyertek, Kawhi Leonard 20 ponttal, Tony Parker pedig 16 ponttal és 10 assziszttal zárt. 

A címvédő Miami Heat is győzött a Brooklyn Nets elleni második mérkőzésen. A 94-82-re megnyert meccsen öt Heat-játékos is legalább tíz pontot dobott, LeBron James meg is jegyezte, ez a csapatuk egyik legnagyobb erőssége, nem az a lényeg, ki hány pontot szerez, hanem, hogy nyerjenek. 

Főcsoport-elődöntő, 2. mérkőzések:

Kelet:

Miami Heat-Brooklyn Nets 94-82

A párharc állása: 2-0 a Miami javára.

Nyugat:

San Antonio Spurs-Portland TrailBlazers 114-97

A párharc állása: 2-0 a San Antonio javára.

Rovatok