Index Vakbarát Hírportál

Parasztlengőből tökön vágta az NBA-sztárt

2014. május 12., hétfő 10:28

A Los Angeles Clippers a negyedik negyedben óriásit játszott az Oklahoma City Thunder ellen, az NBA főcsoport elődöntőjében, de nemcsak erről marad emlékezetes a meccs. Hanem arról is, hogy Serge Ibaka védekezés közben izomból eltalálta Blake Griffin ágyékát.

A meccs még egy perce sem ment, amikor Griffin máris elterült. Betörése után ziccerrel próbálkozott, Ibaka már nem is tudott mit csinálni, de végül mégis brutálisan szerelte a clipperses zsákológépet. A palánk alá behátráló Kendrick Perkins meglökte Ibakát, aki ökölbe szorított kézzel pont eltalálta a felugró Griffint.

Serge Ibaka izomból tökön vágta Griffint

Ibaka is azzal védekezett később, hogy nem volt szándékosság a mozdulatában. Griffin pedig nem tudta eldönteni, hogy hogyan és miért találták el. A mozdulatot a bírók sem büntették. Doc Rivers Clippers-edző azt mondta, „szeretem, amikor a játék fizikai, azt hiszem, most is csak erről volt szó. Hagyják, hadd csinálják. De ha egy játékos üt, akkor azt kezelje le a liga."

A Griffin–Ibaka-párossal szinte mindig történik valami. Ibaka tavaly is bevitt egy mélyütést a clipperses háta mögül. Akkor 25 ezer dolláros büntetést is kapott. A szezon alapszakaszában sem bírták ki, hogy ne menjenek egymásnak. Látványos lökdösődés alakult ki, amibe mindkét csapat bekapcsolódott. Ibakát ki is szórták a játékvezetők.

A mostani párharc is feszültséggel teli, az első meccsen is megtalálták egymást, amikor Griffin a földre került, majd harmadik meccsen Ibaka védekezés közben lekönyökölte Griffint, akinek még az orra vére is eleredt. A bírók emiatt sem állították ki Ibakát, nem láttak szabálytalan mozdulatot.

Rovatok