Index Vakbarát Hírportál

LeBronék sokkolták Jason Kidd csapatát

2014. május 15., csütörtök 11:01

A tavalyi NBA-nagydöntő két résztvevője, a San Antonio Spurs és a Miami Heat is továbbjutott csütörtök hajnalban, a csapatok már döntősök saját főcsoportjukban.

A címvédő Miaminak volt nehezebb dolga, a Jason Kidd által irányított vendég Nets jól kezdett, a félidőben hét ponttal vezettek, és a folytatásban is csak üldözte őket a Heat. A Nets az utolsó negyedben nyolcpontos előnyben volt öt perccel a vége előtt, amikor LeBronék nagy sorozatba kezdtek, miközben a Brooklyn egymás után kilenc mezőnypróbálkozást szúrt el.

A hazaiak egy 12-0-s szériával átvették a vezetést, fél perccel a vége előtt Ray Allen hárompontosával fordítottak 93-91-re. De itt még nem volt vége, a Nets egy triplával feljött egy pontra, a végén LeBron büntetője elég volt 96-94-es győzelemhez és a Heat továbbjutáshoz.

A Miaminál huszonkilenc pontnál állt meg LeBron, volt kilenc lepattanója és öt asszisztja, Dwayne Wade huszonnyolcat szerzett, a másik oldalon Joe Johnson harmincnégy pontos volt. 

A másik mérkőzésen a San Antonio Spursnek már simább meccse volt a Portland Trail Blazers ellen. A második negyedben tizenöt ponttal megléptek, innen már nem is engedték ki a mérkőzést. A szünet előtt viszont megsérült a Spurs-sztár Tony Parker, aki később már nem is tért vissza, a rájátszásban eddig óriási formában játszott, a hírek szerint combizomhúzódása van. 

A vége 104-82-es San Antonió-i győzelem lett, a csapat edzője, Gregg Popovich már nagyon várta, hogy letudják a párharcot. „Örülök, hogy túl vagyunk ezen, a Trail Blazers ellen nagyon nehéz védekezni, nagy jövő előtt állnak" - mondta Popovich. 

Eredmények:

Főcsoport-elődöntő, 5. mérkőzések:

Kelet:

Miami Heat-Brooklyn Nets 96-94

A párharcot a Miami nyerte 4-1-re.

Nyugat:

San Antonio Spurs-Portland Trail Blazers 104-82

A párharcot a San Antonio nyerte 4-1-re.

Rovatok