Index Vakbarát Hírportál

LeBron bedurvult, lenyomta Jordan egyik legnagyobb rekordját is

2014. május 27., kedd 10:27

Lance Stephenson, az Indiana Pacers bedobója az NBA keleti főcsoportdöntőjének negyedik meccse előtt azt ígérte, hogy bele fog mászni LeBron James agyába. Azt mondta, a folyamatos dumálás kétszeres bajnoktól a gyengeség jele.

Ez a taktika annyira remekül sikerült, hogy a Heat-kosaras 32 pontig, 10 lepattanóig és 5 asszisztig jutott a 102-90-es győzelem alatt. Ráadásul ez volt a 74. olyan meccse a rájátszásban, amelyen legalább 25 pontja, 5 lepattanója és 5 asszisztja volt - ezzel lenyomta a legendás Michael Jordant, aki 73-ig jutott karrierje során.

Más már természetesen nem előzi meg, de jelzésértékű, hogy a top5 másik három tagja, hány ilyen meccsel bír: Larry Bird 53, Kobe Bryant 52, míg Jerry West 46-ig vitte. A 29 éves LeBron alighanem akár a 100-ig is eljuthat.

Hogy milyen meccse volt Jamesnek, azt jól példázza az alábbi zsákolás, amikor négy Pacers-védőn ment át a gyűrűig, hogy aztán háttal húzza be a labdát.

Nem Stephenson volt az egyetlen a Pacersből, aki meggondolatlanul nyilatkozott, Paul George is csatlakozott mellé, igaz, ő csak a meccs után, bár így talán még érthetetlenebb, amit mondott. „Ha megnézzük a statisztikát, egyértelmű, hogy lenyomtuk őket játékban. Persze ez nem vesz el az érdemeikből, de csak a büntetődobásokkal nyerték meg a meccset."

James nem is késett a válasszal, gyorsan rámutatott, hogy 20 pontjuk volt a Pacers eladott labdáiból. Valóban, 30 pontot szereztek büntetőből, miután az Indiana védelme elképesztő lassúsággal reagált le mindent, és nem tudta szabályosan tartani a Heatet.

A Heat 3-1-re vezet a négy győzelemig tartó párharcban, az ötödik meccs szerdán lesz, az Pacers otthonában.

Rovatok