Index Vakbarát Hírportál

Kosárlabdacsarnokot épít a Tatai Sportegyesület

2014. október 2., csütörtök 13:15

A tatai önkormányzat által biztosított területen európai szabványoknak megfelelő kosárlabdacsarnokot épít a Tatai Sportegyesület - közölte a város polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Michl József (Fidesz-KDNP) tájékoztatása szerint a beruházás 2015 őszére készülhet el. A létesítményt olyan ingatlanon valósítják meg, melyet a város sport- és rekreációs célokra jelölt ki. A csarnok szomszédságában már folyik egy labdarúgó-stadion építése, amelyhez a Magyar Labdarúgó Szövetségtől kapott támogatást az önkormányzat.

A területre a továbbiakban még műfüves pályát építenének, valamint a kerékpárosoknak, illetve extrém sportok kedvelőinek alakítanának ki sportolási lehetőséget. A telek szomszédságában egy 22 hektáros halastó található, ennek rendbetételét is tervezik.

Kiss Antal projektvezető az MTI-nek elmondta, a beruházás értéke 270 millió forint, ebből 200 millió forintot a társasági adó felajánlásokból (TAO) fedez az egyesület, a 70 millió forintos önerőt az önkormányzat biztosítja.

A létesítmény elsősorban edzőcsarnok lesz, két pályán egy időben két csapat készülhet zavartalanul. A pálya megfelel a nemzetközi kosárlabda szabályoknak. Az egyesületben jelenleg száznál több fiatal sportol.

Rovatok