Index Vakbarát Hírportál

Túlélt két repülőgép-balesetet, most valóra váltotta az álmát

2014. november 11., kedd 12:06

Austin Hatch története egészen elképesztő: a fiatal kosárlabdázó még csak 19 éves, de már túlélt két repülőgép-balesetet, miközben a két tragédiában a teljes családja odaveszett.

Hatch még csak 8 éves volt, amikor 2003-ban az apja által vezetett kisgéppel a családjával együtt lezuhant. A fiú anyja, illetve két testvére, nővére és az öccse is meghalt a balesetben, míg őt apja rángatta ki az égő roncsok közül.

Nyolc évvel később szintén az apja, dr. Stephen Hatch vezette azt a repülőt, amivel lezuhantak. Ebben a balesetben a mostohaanyját és az apját is elvesztette, míg őt mesterséges kómába helyezték, hogy hamarabb felépüljön sérüléseiből. A második baleset ráadásul kilenc nappal azután érte, hogy hivatalosan is bejelentette, a Michigani Egyetemen szeretne kosárlabdázni a gimnázium után.

Hatch a Michigan Wolverines barátságos meccsén, a negyedik negyedben állhatott be, akárcsak januárban, amikor közel három év kihagyás után először kosárlabdázott középiskolai csapatában. Az első egyetemi pontja nem lett olyan drámai, mint a januári visszatérés egy tökéletes triplával, de az egypontos büntető is elég volt ahhoz, hogy a közönség hatalmas éljenzésben törjön ki.

Austin Hatch első egyetemi pontjai

A dobás után Hatch azonnal John Beilein vezetőedzőhöz rohant, akinek hatalmas öleléssel köszönte meg a lehetőséget. A felkészülési meccset végül a Michigan nyerte 86-43-ra, a végeredményt Hatch büntetője állította be.

A szezon előtt az összes fontos rangsorban a legjobb 25 közé várt Michigan Wolverines november 17-én kezdi meg a bajnoki szezont, ellenfelük a Bucknell Bison csapata lesz.

Rovatok