Index Vakbarát Hírportál

Az LA Lakers a legértékesebb NBA-klub

2015. január 21., szerda 21:26

A Los Angeles Lakers az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legértékesebb klubja a Forbes gazdasági magazin szerint - jelentette az MTI.

Az újság becslése alapján a kaliforniai együttes, 2,6 milliárd dollárt ér. A Lakers értéke egy év alatt 93 százalékkal nőtt, míg az előző két esztendőben a lista élén álló, ezúttal 2,5 milliárddal második New York Knicksé 79 százalékkal.

A tavaly 2 milliárd dollárért Steve Ballmer által megvásárolt Los Angeles Clippers 1,6 milliárdos értékkel ötödik a lajstromban, amelyben megelőzi a 2 milliárdra becsült Chicago Bulls, illetve a Boston Celtics 1,7 milliárddal.

Az összeállítás szerint az NBA 30 klubjának átlagos értéke 1,1 milliárd dollár, ami 74 százalékkal nőtt az elmúlt esztendőben megállapított 634 millióhoz képest és immár 11 klub értéke, köztük a címvédő San Antonio Spursé éri el az 1 milliárdos határt.

A NBA-csapatok értékének ugrásszerű növekedése annak köszönhető, hogy a liga tavaly októberben 20 milliárd dolláros szerződést kötött a Disneyvel és a Time Warnerrel.

Rovatok