Index Vakbarát Hírportál

Ez az igazi kosárkiütés: 80-0 lett a végeredmény a rájátszásmeccsen

2015. január 29., csütörtök 13:40

Sok sportágban egyáltalán nem meglepő, ha az egyik csapat nullára veri ellenfelét. Kosárlabdában viszont ez rendkívül szokatlan főleg úgy, hogy egy bajnokság rájátszásáról van szó, vagyis a gyengébb csapatok már kiestek.

A nem mindennapi eset a Public School League playoffjában, a Detroit Cass Tech–Osborn találkozón történt. Szegény osborni lányoknak – bár néhányszor eltalálták a palánkot – a gyűrűbe egyszer sem sikerült betalálniuk.

Marissa Thrower, a detroitiak edzője a meccs után elmondta, bár sok éve foglalkozik a sporttal, de ilyet még nem látott. „Nem jó ez így, mert nincs versenyképes produkció. Mi csak szórtuk a pontokat, miközben az ellenfélnél szinte nem is volt a labda. Az első hat percben már látszott, hogy itt nagy verés lesz, hiába hoztam le a legjobbjainkat, így sem lett szoros a meccs."

GIRLS FINAL: Cass Tech 80-Osborn 0. Lady Technicians advance in PSL playoffs. pic.twitter.com/QMb5hw4hb9

— Branden Hunter (@JustCallmeBHunt) 2015. január 28.

Mielőtt még bárki azt gondolná, hogy Osborn-nál pocsékabb csapat nincs a világon, el kell mondani, hogy a csapat a bajnokságban már háromszor győzni tudott, két hete például 30-19-re nyert, egy hete pedig a Denby elleni meccsen az első negyed után még döntetlenre állt, aztán 15 ponttal kikapott.

Rovatok